IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата в Мадрид обвини Мауриньо в укриване на данъци

Португалецът не е платил данъци за 3,3 милиона евро за 2011 година и още 1,69 милиона евро за следващата година

15:06 | 20.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

След футболните звезди Лионел Меси (Барселона, който бе вече осъден) и Кристияно Роналдо (Реал Мадрид) сега обяснения пред съдебните власти трябва да даде и треньорът на Манчестър Юнайтед Жозе Мауриньо. Причината – възможно укриване на данъци. Обвинението е на прокуратурата в Мадрид, тъй като между 2010 и 2013  г. португалецът бе треньор на Белия балет, припомня DPA.

Както съобщава прокуратурата в столицата на Испания, Мауриньо е обвинен в укриване на общо над 4 млн. евро. „Отделът по икономически престъпления в прокуратурата на Мадрид разследва треньора за две престъпления срещу Министерството на финансите", се казва в официалното обвинение. Според информацията португалецът не е платил данъци за 3,3 милиона евро за 2011 година и още 1,69 милиона евро за следващата година.

54-годишният Моуриньо води Реал в продължение на три години от 2010 до 2013 година. 

Този случай е идентичен с този на друга португалска звезда - Кристиано Роналдо, който трябва да се яви пред испански съд в Посуела де Аларкон, на 15 км. западно от Мадрид, на 31 юли, за да даде показания по обвинения за укриване на данъци. 31-годишната звезда трябва да се яви лично в 11 часа местно време.

Роналдо се свързва междувременно с бившия му клуб Манчестър Юнайтед, защото заради обвиненията в укриване на данъци в размер на 14,7 милиона евро очевидно иска да напусне Реал. Клубът от испанската столица обаче държи правата на португалеца по договор до 2021 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:54 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още