IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Zalando се радва на 24% ръст на приходите през третото тримесечие

Анализаторите очакваха слабо тримесечие заради необичайно топлото време за сезона

11:35 | 26.11.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Най-голямата европейска компания за онлайн продажби на дребно на обувки и модни стоки Zalando заяви, че приходите ѝ за третото фискално тримесечие са се увеличили с 24% благодарение на растежа в не немскоговорящите европейски страни.

Базираната в Берлин компания, която се листна на борсата във Франкфурт на 1-ви октомври тази година, обяви, че приходите ѝ са нараснали до 501 млн. евро през третото тримесечие, в сравнение с 404 млн. долара през същия период година по-рано, пише Wall Street Journal.

Приходите на пазарите, където не се говори немски език, отбелязват ръст от 40 на сто, а тези в Германия, Швейцария и Австрия нарастват с 14%.

"Ръстът на приходите на Zalando продължава да изпреварва този на онлайн модната индустрия, която се сблъсква с тежък старт на есенно-зимния сезон заради нетипично топлото време“, твърди членът на Управителния съвет на Zalando Рубин Ритер.

Коригираната печалба на компанията преди лихвите и данъците достигна 4 млн. евро, в сравнение със загубата на 30 млн. евро година по-рано.

Маржът на печалбата достигна 0,8% спрямо загуба от 12,4% преди година.

Много анализатори очакваха слабо тримесечие, тъй като в него влизат два месеца на летни разпродажби и само един, в който стоките се предлагат предимно на целите си цени.

Топлият септември в немскоговорящите пазари на Zalando се очакваше да повлияе негативно на продажбите на компанията.

Повечето анализатори смятат, че тя ще генерира оперативна печалба до края на 2014 г.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още