IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Завещанието на Уолт Дисни и други предмети на компанията му се продават

Общо 600 лота, свързани с прочутия бранд, могат да намерят нови собственици

12:25 | 09.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Феновете на Уолт Дисни ще могат да си купят парченце история. Завещанието на предприемача в сферата на анимацията и други предмети на компанията Disney ще бъдат предложени на търг този петък, предава Ройтерс.

Аукционът, наречен “Animation and Disneyana Auction”, ще се състои в Лос Анджелис и ще предложи 600 лота, свързани с анимацията и със самия основател на прочутото студио.

Списъкът включва предмети, свързани с филми като „Пепеляшка“ и „Как Гринч открадна Коледа“. Пистолет от оригиналния „Карибски пирати“ също ще бъде предложен на търга.

Последното желание на Дисни и неговото завещание се очаква да достигнат цена между 40 хил. и 50 хил. долара, твърди Браян Чейнс, ръководител "Придобивания" в компанията организатор Profiles in History.

Уолт Дисни съосновава студиото за анимация през 1923 г. То се превръща в голямо студио за филмови продукции като „Снежанка и седемте джуджета“, „Бамби“ и „Пепеляшка“. Дисни умира през 1966 г. на 65-годишна възраст.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:45 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още