IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi представи първия модел с новата система quattro

Технологията ще бъде достъпна само за версията с 2,0-литров бензинов мотор

18:35 | 16.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Audi представи първия модел с новата система quattro
Audi започна да приема поръчки за новото комби A4 Allroad quattro, което е първият модел на марката, оборудван с новата система за задвижване на четирите колела. При нея механичният диференциал Torsen е заменен с многодискова муфа с електронно управление, производство на фирмата Magna.

Audi пусна първия модел с новото quattro
Новата технологията носи името quattro ultra, като тежи с 4 кг. по-малко от предишната версия. Многодисковата муфа, при която количеството на дисковете зависи от мощността на двигателя, е вградена в скоростна кутия и в зависимост от пътните условия включва или заключва кардановия вал. 
Audi пусна първия модел с новото quattro
Засега моделът Audi A4 Allroad quattro излиза на пазара единствено с 3,0-литров дизелов TDI V6 в два варианта на мощност - с 218 и 272 к.с. По-късно ще излязат версиите 2.0 TDI и 2.0 TFSI. Любопитното е, че технологията quattro ultra ще се предлага единствено на модификацията с 2,0-литров бензинов мотор, докато дизелите са оборудвани със стандартното quattro.
Audi пусна първия модел с новото quattro
Цените на комбито в Германия стартират от 44 075 евро. От стандартното Audi A4 то се отличава по увеличения с 34 мм клирънс, пластмасовите предпазители по каросерията и модернизираното шаси с допълнителен режим off-road. В оборудването на модела влизат 7-степенна автоматична скоростна кутия S tronic, ксенонови фарове, рейки на покрива и 17-инчови алуминиеви джанти. 

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:22 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още