IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

FCA потвърди смъртната присъда на Lancia

Основната цел на Серджо Маркионе е спасението и повторното лансиране на Alfa Romeo и Maserati

17:45 | 17.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

В близко бъдеще възраждането на някогашната славна италианска марка Lancia не стои на дневен ред. Това заяви директорът на FCA Серджо Маркионе на пресконференция за италианските медии на автомобилния салон в Женева.

Думите му бяха посрещнати с остра реакция от страна на медиите, като много от тях определят Lancia като „част от историята на Италия”, а други припомнят славните спортни успехи на вече почти забравената марка. Маркионе в прав текст заяви, че в момента няма надежда, а и възможност за възкресяването на Lancia, като в последните години марката предлага в Европа ребрандирани модели на Chrysler – като 300С, предава Automedia.bg.

А последната генерация на легендата Delta вече е сред класическите примери за неуспешен автомобил. Мениджърът на FCA поясни, че основната му цел е била спасението и повторното лансиране на Alfa Romeo и Maserati – процес, който все още не е приключил. И тъй като, ресурсите на FCA са били ограничени, е трябвало да се избира кои марки да бъдат спасени, а тогава лошият късмет се е паднал на Lancia.

Маркионе определи тези решения като „болезнени”, но поясни, че когато компанията бъде поета от бъдещия му наследник и релансирането на Alfa Romeo и Maserati приключи, то тогава може би ще има шанс за възраждането на Lancia.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още