IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla намалява цената на Model X

Подобряването на маржовете е причина за хода, твърди компанията

19:21 | 05.08.17 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американският технологичен концерн Tesla Inc намали базовата цена на своя джип Model X до 79 500 долара и обясни хода с подобряването на маржовете на фона на усилията си за насърчаване на производството на новия си по-евтин Model 3, предава Ройтерс.

Някои анализатори са загрижени, че пускането на Model 3, чиято основна цена е 35 000 долара, ще откаже някои потенциални купувачи да купят Model X за сметка на седана с по-ниска цена.

Но по-рано през седмицата главният изпълнителен директор Илон Мъск заяви, че търсенето на луксозния електрически джип не отслабва.

„Когато пуснахме Model X 75D, имаше нисък брутен марж. Тъй като постигнахме ефективност, можем да намалим цената и да прехвърлим по-голяма стойност към клиентите си", заяви Tesla в петък, като добави, че намалява досегашната начална цена на автомобила от 82 500 долара с 3 500 долара. 

Най-скъпата версия на Model X, P100D, с най-бързо ускорение и по-дълъг пробег с едно зареждане, струва 145 000 долара.

По време на телекоферентния си разговор с анализаторите по-рано през седмицата милиардерът Мъск обяви, че пускането на пазара на Model 3 не е канибилизирало продажбите на Model Х и че търсенето на Model X и Model S всъщност се е увеличило с предлагането на по-евтиния автомобил.

Model 3, рекламиран като „кола за масите“, се продава с начална цена от 35 000 долара преди данъчните стимули, но версията с по-голям пробег струва 44 000 долара, конкурирайки се луксозните седани с голям обем, като Audi A4, BMW 3-series или Mercedes C- класа.

Tesla не разкрива какви са брутните маржове на своите отделни модели, но общите брутни маржове, с изключение на компенсациите на базата на акции и приходите от кредити за превозни средства с нулеви емисии, намаляват до 25% през второто тримесечие от 26,4% година по-рано.

Коментар за представянето на Tesla и бъдещето пред компанията на Илон Мъск може да видите в неделя в предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 6 години
защото пак не си чел статията, а коментираш по заглавие .... вътре пише що е намалена цената!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 27 rate down comment 16
michaelis12
преди 6 години
забрааме забрааме колко да забрааме .... нали вчера показахме фактите или да ти ги покаем пак ?!? ..... :))Tesla 100 000 евра, 270 км пробег с едно зареждане, заряд от 13ч до 7ч. Ford Focus 15 000 евра, 800 км пробег с един резервоар, заряд 10 мин. Хюсеине аз знам, че си *** и то упорит *** но фактите фоворят, че дизелите ше ги забрайм след две петилетки най-рано .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 28 rate down comment 16
michaelis12
преди 6 години
пак ли ти ве .... :)) не вийш ли, че Мъска ме слуша и намалява цените иначе отиа под водата ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 37
lyusien
преди 6 години
Забравете за дизеловите автомобили и автобуси Бъдещето е на Тесла и алектрическите автомобили и автобуси независимите соларни къщи и работа от къщи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още