IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota C-HR в сериен вид

Най-малкият кросовър на японците представлява хибрид

15:05 | 02.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Toyota</p>

Снимка: Toyota

Официални снимки на новия си кросовър разпространи японската компания Toyota. Моделът носи името C-HR и ще бъде представен пред публика по време на стартиращия тази седмица автосалон в Женева.

От кадрите става ясно, че най-малкият кросовър в гамата на производителя е силно повлиян от концепцията със същото име, която Toyota показа по-рано тази година.

Като цяло японският конкурент на модели от категорията на Nissan Juke и Renault Captur залага на атрактивен дизайн, разчупени форми и младежки вид. На пръв поглед серийният C-HR изглежда като модел с три врати, но при по-внимателно вглеждане се вижда, че вратите са 5, като дръжките на задните се "скрити" в колонката.

Сред другите отличителни черти можем да изброим атлетичните арки на калниците, решеният в различен цвят покрив, защитните елементи в долната част на каросерията, силно скосената линия на покрива, LED светлините с форма на бумеранг, уникалният заден спойлер и др.

Интериорът остава загадка, но се твърди, че дизайнът му е изпълнен в унисон с екстериора, като е заложено на простор и материали с високо качество.

За модела се знае, че ще се произвежда в Турция, докато моторите ще се доставят от завода на Toyota в Уелс. Автомобилът е базиран на платформата TNGA, която дебютира с новото поколение Prius. От най-популярния хибрид в света новият кросовър ще заеме и задвижващата система.

Хибридният вариант на Toyota C-HR ще разчита на комбинация от 1,8-литров бензинов двигател и електромотор. Възможна е появата на новата хибридна 4х4 система на Toyota. Тя дебютира именно с новото поколение Prius и носи името E-Four.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:34 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още