IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Волво Груп България инвестира над 2 млн. лева в сервизен център в Бургас

До 2018 г. компанията ще вложи 10 млн. лева в развитието на мрежата си в България

13:50 | 07.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Волво Груп България</em></p>

Снимка: Волво Груп България

Волво Груп България откри нов собствен сервизен център в Бургас, като инвестицията надхвърля 2 млн. лева. Базата се разполага на терен от близо 8 хил. кв. м в Индустриален и логистичен парк – Бургас, а площта на сервиза е 1 302 кв. м.

Строежът е завършен за 9 месеца, информира компанията.

В центъра вече се извършва обслужване, сервизиране и продажба на пълната гама товарни автомобили от марките Volvo и Renault. Сервизът разполага с модерно оборудване.

Капацитетът на обслужване е 3 040 камиона годишно, като може да се работи по 6 камиона едновременно. Екипът се състои от 10 специалисти и мобилна група. Складовата база осигурява резервни части в рамките на 24 часа.

До 2018 г. компанията ще инвестира общо над 10 млн. лева в своите центрове в страната, съобщи Карин Йохансон, изпълнителен директор на Волво Груп България.

Стратегията на Волво Груп България за увеличаване капацитета на сервизната мрежа в страната започна със сервизна база във Варна. В началото на 2016 г. отвори врати и разширеният сервизен център в София, който има капацитет за обслужване на 10 368 товарни автомобили средно на година и позволява едновременна работа по 16 влекача, допълват от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още