IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американски инвеститор ще реновира два прочути хотела във Венеция

Проектът е на стойност 300 млн. евро

10:06 | 26.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: www.hotelexcelsiorvenezia.com</em></p>

Снимка: www.hotelexcelsiorvenezia.com

Два гранд хотела във Венеция са включени в план за реновиране, ръководен от американскя инвеститор Hines, който планира да събере 300 млн. евро за проекта, пише Bloomberg.

Hines Italia, представляваща джойнт венчър между базираната в Хюстън компания и италианския инвеститор Манфреди Катела, планира да реконструира хотел Excelsior и Grand Hotel Des Bains във Венеция.

Планира се и реновирането на изоставена държавна болница, която се намира в непосредствена близост до Италианския държавен инвестиционен фонд. Тя ще бъде използвана като жилищна сграда и за туристически цели, твърди Hines Italia.

Проектът показва как частните компании могат да работят с държавата, за да генерират печалба от недвижимите имоти, които са нейна собственост, твърди Катела. Премиерът Матео Ренци се стреми към спестяването на 500 млн. евро годишно на държавния бюджет, които да помогнат за справяне с дълга на Италия, който възлиза на 2,2 трлн. Евро.

Плажът Лидо, където се намират двата хотела е разположен в една от най-популярните италиански туристически дестинации.

Hines Italia е в процес на намиране на инвестиционни партньори и изпълнители за проекта, твърди Катела.

Продажбата на свободни имоти в Италия на фона на повишаващите се цени ще бъде предизвикателство за правителството, защото се изисква активно участие от страна на местните партньори и големи инвестиции от потенциалните купувачи, за да могат сградите да бъдат възстановени.

Италия притежава недвижими имоти на стойност 420 млрд. евро. Agenzia del Demanio, държавната агенция за публична собственост, управлява активи за около 56 млрд. евро.

Италианските сделки с търговски имоти спаднаха със 7,3% през 2013 г. спрямо миналата година, сочат данни на Министерството на икономиката, които не включват недвижимите имоти, използвани за промишлеността и в сферата на услугите.

Hines Italia е сключила сделки за повече от 1 млрд. евро през последните 12 месеца, твърди Катела. През юли компанията беше съветник на Qatar Investment Authority за покупката на централата на Credit Suisse Group AG в Милано за неизвестна сума. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:33 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още