IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Апетитът на ултрабогатите за инвестиции в имоти не намалява

Настроенията към пазара на първокласни жилища остават положителни въпреки насрещните икономически и политически ветрове

11:10 | 24.10.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: FreeImages.com</em></p>

Снимка: FreeImages.com

Въпреки че глобалният пазар на луксозни имоти се изправя пред някои насрещни ветрове и политическа несигурност, този тип активи остават предпочитани от богатите инвеститори, пише CNBC, като се позовава на доклад на консултантските компании YouGov Affluent Perspective и Luxury Portfolio International.

Проучването обхваща най-богатите купувачи от водещите 12 държави по произход.

Основният извод от доклада е, че инвеститорите в луксозни имоти по света в момента са “предпазливи, но оптимистично настроени” на фона на турбулентната световна икономика.

Редиците на ултрабогатите – тези със състояние на стойност над 50 млн. долара, се увеличават. Според данни на Credit Suisse повече от 123 хил. души попадат в тази категория, което представлява ръст от 53% за последните пет години.

Повечето от тях живеят в Северна Америка, където темпът на растеж на броя на свръхбогатите е двойно по-бърз в сравнение с Азия и значително по-висок в сравнение с Европа.

Въпреки че пазарът на най-висок клас жилища – над 1 млн. долара, започва да се “омекотява” и продажбите плавно намаляват, богатите купувачи на луксозни имоти са уверени в намеренията си да инвестират, пише в доклада.

Една четвърт от участниците в проучването имат намерение да купуват имоти през следващите три години, сочат резултатите от изследването. Същевременно 18% от ултрабогатите искат да продават.

Извън САЩ обаче настроенията към инвестициите в луксозни имоти са доста по-оптимистични. Като се изключи Северна Америка, 45% от ултрабогатите планират придобивания през следващите три години, а 23% възнамеряват да продават.

Имотите продължават да са сред най-търсените активи от икономическия елит, но търсенето все пак варира в зависимост от местоположението на активите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:42 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
SS-23
преди 7 години
Апетитът на ултрабогатите за инвестиции в имоти не намалява----какъв израз само - "апетитът"! До толкова да осъзнаваш, че това, което имаш (многото "пари", т.е. взетото назаем време на неродените) е едно голямо нищо, и да се чудиш как по най-бързият начин да го "материализираш" в нещо, което макар и със спадаща във времето цена, все пак има "стойност". Не е лесно, да си "авансов притежател" на толкова много "неродено време" ... тежест си е, бреме... което ако ти се стовари върху кратуната - просто ще те размаже!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още