IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бермуда - най-притегателният център за инвестиции в ултралуксозни имоти

В топ пет попадат повечето от севернокарибските острови, а в топ 20 - и Хаваите

13:13 | 28.10.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Бермуда - най-притегателният център за инвестиции в ултралуксозни имоти

Бермуда оглавява класацията на 20-те острови, привличащи най-много инвестиции в сектора на имотите от богаташи, пише онлайн изданието worldpropertyjournal.com.

В доклад на Candy & Candy, Savills World Research и Deutsche Asset & Wealth Management са анализирани глобалните тенденции на пазара на ултралуксозни имоти, като са сравнявани пазарите на подбрани острови и континенталните пазари по отношение на транспортните връзки, данъчните режими, източниците на капитал и обитателите на имотите.

Най-добрият трофеен актив е частният остров, коментира Никълъс Канди, главен изпълнителен директор на Candy & Candy.

Финансовата възвръщаемост не е водещ мотив за подобна инвестиция, допълва той. Тези купувачи търсят дестинации-убежище и шанс да създадат свой собствен свят. Определенията „отдалечено“ и „частно“ са безценни, казва той.

Средната цена на средностатистически имот с 4 спални на Бермуда достига вече над 4 млн. долара. Така на острова се наблюдава най-висока концентрация на инвестиции в луксозния сегмент.

Списъкът се доминира от севернокарибските острови – Бахамите, Британските Вирджински острови и Антигуа попадат в топ 5 на класацията. Данъчното убежище на Европа – Ченъл айлъндс, също попада в топ 5.

„През последните 10 години се наблюдаваше засилена активност по отношение на инвестициите в първокласни градски имоти. През следващите 10 години обаче най-актуални ще са инвестициите в имоти на островите“, прогнозира Йоланд Барнс, директор на Savills World Research.

„За света на богатите кулминационната точка на постиженията се измерва с притежаването на нещо ексклузивно и рядко, така че имот на остров върви ръка за ръка с луксозния апартамент в града“, допълва тя.

В топ 20 попадат и Северноамериканските острови, сред които са Хаваите, Нантъкет и Мартас Винярд. Там цената за стандартен имот с 4 спални надвишава 2 млн. долара.

В доклада се разграничават четири различни пазара на имоти: пазар на частните острови, пазар на втори, трети и четвърти дом за почивка, пазар на имоти, подходящи за постоянно живеене, както и пазар на имоти на острови с връзка с близкия град.

Купувачите се разграничават на три основни типа – строители, които търсят възможности за изграждането на луксозни комплекси, богати защитници на природата, които работят в тандем с правителствата, за да опазват убежищата на дивата природа, и богати физически лица, за които градската площадка е станала твърде достъпна и е загубила блясъка си.

В доклада се прогнозира, че ултрабогатото население ще нарасне с 22% до 2018 г. в глобален план, заради което се очаква и засилване на търсенето на ултра луксозни имоти в алтернативни дестинации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още