IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BNP Paribas Real Estate набра 320 млн. евро за паневропейски фонд за имоти

Фондът е подкрепен от пенсионни фондове и застрахователни компании от Франция, Италия, Люксембург, Испания и Ирландия

15:32 | 11.11.15 г.
BNP Paribas Real Estate набра 320 млн. евро за паневропейски фонд за имоти

BNP Paribas Real Estate набра 320 млн. евро за паневропейски фонд за инвестиции в имоти, съобщава онлайн изданието ipe.com.

Ръководството на компанията обяви, че новият Next Estate Income Fund II е бил подкрепен основно от италиански и френски инвеститори.

Ангажименти към фонда са поели пенсионни фондове и застрахователни компании от Франция, Италия, Люксембург, Испания и Ирландия. В момента инвестиционният капацитет на фонда е над 500 млн. евро.

Фондът, който ще се базира в Люксембург, ще се насочи към първокласни активи на ключовите пазари от държавите от еврозоната.

Лоран Боасен от фонда коментира, че с приоритет ще бъдат инвестициите в офис сгради, които имат потенциал да носят добри доходи при условията на ниска волатилност на пазарите.

В момента фондът проучва възможностите за инвестиции във водещите градове в Германия, както и в Париж, Люксембург, Брюксел, Амстердам, Мадрид и Милано.

Фондът ще бъде окончателно затворен за нови инвеститори през второто тримесечие на следващата година. Очаква се ангажиментите на инвеститорите да достигнат 800 млн. евро – колкото е и целта на фонда.

Наскоро фондът инвестира 150 млн. долара в Дюселдорф и Лион. Преди края на годината се очаква да приключи и още една сделка в Милано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:13 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още