IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондовете за инвестиции в здравни имоти в САЩ отбягват старческите домове

Свитите бюджетни разходи изправят фондовете с висока експозиция към този сектор пред риск

12:49 | 13.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Специализираните фондове за инвестиции в имоти в здравния сектор в САЩ вече избягват старческите домове. През последните години фондовете спечелиха доста от специализираните жилища за възрастни хора, специализираните медицински сгради и болниците, но не и от старческите домове, пише Wall Street Journal.

Свитите приходи, произтичащи от промяната в медицински практики за фактуриране, предполага, че тенденциите в сектора ще продължат да се развиват.

Плащания от Medicare и други държавни осигурителни програми съставляват по-голямата част от приходите на специализираните домове за професионална грижа за възрастни, пояснява изданието.

Плащанията вече се фокусират върху качеството на медицинската грижа и пациентите на тези домове престояват там по-кратко или доплащат повече. Затова и някои големи инвестиционни тръстове започват да продават вложенията си в сектора.

Базираната в Чикаго Ventas Inc. например още през август миналата година отдели 355 центъра за професионална грижа за възрастни в отделен публичен фонд за инвестиции в имоти.

Базираната в Ървин, Калифорния, HCP Inc. също е в процес на отделяне на тези активи, за да подобри инвестиционния си портфейл, а Sabra Health Care REIT Inc. активно намалява експозициите си към сектора и в момента е в процес на продажба на 29 такива имота.

Медицински офис сгради и болници, които имат стабилен доход и по-голям контрол над фактурираните приходи, вече се възприемат като по-добри залози от специализираните фондове.

Някои инвеститори са по-колебливи по отношение на инвестициите в подобни фондове, които все още имат силна експозиция към сектора на професионалната грижа за възрастни заради бюджетните рискове пред тях.

Според анализатори обаче е малко вероятно да станем свидетели на фалити в сектора, както се случи в края на 90-те години. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още