IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: В кои градове в света наемите на жилища са най-високи?

Ню Йорк и Лондон са сред градовете с най-високи цени за наем на жилища и разходи за живот

12:37 | 21.02.17 г.
<p>
	Ню Йорк. <em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Ню Йорк. Снимка: pixabay.com

Ню Йорк и Лондон са сред градовете с най-високи цени за наем на жилище и разходи за живот, пише Statista.

Нов доклад на британския стартъп Nested, който помага на хората да продават жилищата си, разкрива, че макар Ню Йорк да е на второ място сред най-скъпите градове за наемателите с цена от 3,81 паунда на кв. фут (41 паунда на кв.м), цените на наемите в Лондон са сравнително по-ниски със средно ниво от 2,30 паунда на кв.фут (24,7 паунда на кв.м).

Това означава, че при месечен наем от еквивалента на около 1600 паунда в Ню Йорк, самостоятелен наемател ще трябва да получава годишни доходи в размер на малко над 66 хил. паунда, а за Лондон сумата е близо 40 хил. паунда (при наем от 960 паунда). За изчислението се използва извод от проучване на Loughborough University Institutional Repository, според което за наем не трябва да бъдат отделяни повече от 29% от брутната заплата.

В топ 12 на класацията доминират американските градове – общо пет. Начело е Сан Франциско, където средната цена за наем е 3,98 паунда на кв.фут (42,84 паунда на кв.м), като човек ще трябва да получава близо 70 хил. паунда годишно, за да може да си позволи живота там.

Сред най-скъпите градове са още Хонконг (33,15 паунда на кв.м), Дубай (30,46 паунда на кв.м) и Сингапур (28,84 паунда на кв.м).

Infographic: The Most Expensive Cities In The World For Renters | Statista

Други подобни графики можете да видите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още