IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотелската индустрия в САЩ изненада с по-добри резултати от очакваното

Заетостта на легловата база се увеличава значително през тази година заедно с приходите от нощувка

10:33 | 26.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Цените за нощувка в хотелите в САЩ ще продължат да се покачват и догодина. <em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Цените за нощувка в хотелите в САЩ ще продължат да се покачват и догодина. Снимка: архив, Ройтерс

Хотелската индустрия в САЩ се очаква да завърши 2014 г. с 4,5% увеличение в търсенето на услуги. Това е и най-голямото повишение от 2011 г. Насам. Това прогнозират от консултантската туристическа компания STR Global, цитирани от World Property Journal.

Очакваме да видим позитивно развитие на сектора през 2014 г., а ръстът при търсенето със сигурност бе по-голям, отколкото се очакваше, обясни Аманда Хайт от STR. Според нея хотелската индустрия ще завърши 2014 г. повече от положително. Ние прогнозираме заетостта на леглата да бъде 64%, като това ниво индустрията не е виждала от 1996 г. насам.

В същото време прогнозираните средни цени за нощувка и приходи от една стая също ще достигнат рекордни нива за целия период, откакто STR прави проучвания. Тази добра инерция очакваме да се пренесе и в 2015 г., като дори ще бъде още по-позитивна за хотелската индустрия, обяснява Хайт.

Прогнозите са средната цена за нощувка да се увеличи с 4,6 на сто до 115,5 долара, а приходите от една стая да се увеличат с 8,5% до 74,42 долара. Предлаганите места за почивка от хотелите също леко се увеличават с 0,8 процента през тази година.

Търсенето на жилища напоследък се увеличи повече от два пъти в сравнение с прогнозите в дългосрочен план, обясни и Адам Сакс, президент на Tourism Economics. Това ни дава сигнали, че и търсенето на стаи през следващата година е доста вероятно да доведе до по-скромни печалби през 2015 г., въпреки вероятността от силен икономически ръст. В същото време цените на стаите ще допринесат най-много за вдигането на приходите в хотелите, защото собствениците им са окуражени от високото търсене. Прогнозите са, че през следващата година ще има ново увеличение на средните цени за нощувка.

Така през 2015 г. прогнозите са, че заетостта на легловата база ще се увеличи с нови 1,1%, а средната цена на нощувка ще се увеличи с 5 на сто до 121,37 долара. Приходите от една стая също ще се вдигнат с нови 6,2 процента до 79,06 долара. Търсенето като цяло се очаква да се увеличи с 2,4 на сто. Предлагането на нощувки ще се вдигне с нови 1,3 на сто през 2015 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още