IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондон е най-скъпият град в Европа за издръжка на един нает

Годишният разход за жилище и работно място в британската столица надвишава 85 300 евро, изчислява глобален консултант

17:29 | 21.04.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Лондон е най-скъпият град в Европа за бизнеса от гледна точка разходи за жилище и работно място на един нает, показват данни на консултантската компания Savills.

Годишният разход за жилище в британската столица на един нает достига 61 329 евро, а за работно място – 24 хил. евро. Така общият разход достига 85 329 евро.

На второ място е Париж с 60 580 евро разход за жилище на година и 11 598 за работно място, т.е. 72 178 евро общо.

Третата позиция е за Милано с общ разход в размер на 48 844 евро, съответно малко под 36 800 евро за жилище и малко над 12 хил. евро за работно място. 

Сред най-скъпите за бизнеса градове са още Дъблин, Амстердам, Москва, Брюксел, Стокхолм, Мадрид, Франкфурт, Берлин и Варшава, като разликата между Лондон и Варшава е почти четири пъти.

Експертите посочват, че бизнесът все повече се съобразява с разходите за един нает и особено разходите за жилище, когато се разширява или обмисля преместване. Компаниите разбират добре, че достъпът до жилища и адекватно работно място има огромно значение за привличането на талантите.

Все по-атрактивни за бизнеса ще стават градовете с достатъчно работни места и по-ниски жилищни разходи, тъй като това привлича и младите хора.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още