IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондон остава най-предпочитаният град от инвеститорите в бизнес имоти

Голяма част от институционалните инвеститори очакват възможностите за вложения на пазарите в континентална Европа да се увеличат заради Brexit

09:52 | 25.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Въпреки резултатите от референдума във Великобритания, на който 52% от британците решиха, че искат страната им да напусне Европейския съюз (ЕС), Лондон остава най-предпочитаният град от инвеститорите в бизнес имоти в Европа.

Това показват резултатите от изследване на консултантската компания BrickVest, цитирано от онлайн изданието PropertyWire.com.

От анкетираните от компанията институционални инвеститори 38% са посочили столицата на Великобритания като най-предпочитана дестинация за инвестиции.

На второ място е Берлин (36%), следван от Мюнхен (31%) и Париж (22%). Петата позиция е за Дъблин (21%) заедно с Хамбург (също 21%), а на шесто място е Франкфурт (16%).

Почти една трета от анкетираните инвеститори вярват, че Brexit ще увеличи инвестиционните възможности на пазара на бизнес имоти в континентална Европа. Почти една четвърт от тях обаче не смятат, че излизането на Великобритания от ЕС ще окаже някакво въздействие върху инвестиционните възможности в сектора на бизнес имотите.

Резултатите от изследването обаче подчертават известната загриженост за ликвидността в сектора на бизнес имоти. Почти две трети от анкетираните не вярват, че инвеститорите имат достатъчен достъп до вторичния пазар на имоти на фона на масираните тегления от фондовете от отворен тип във Великобритания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:27 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още