IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Манчестър изпреварва Лондон с най-силно поскъпване на имотите на Острова

Темповете на увеличение на цените на жилищата във Великобритания се забавя през февруари

17:41 | 27.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: FreeImages.com</em></p>

Снимка: FreeImages.com

Ръстът на цените на жилищата във водещите градове на Великобритания се забавя през февруари спрямо същия месец на 2016 г., показват данни на Hometrack, цитирани от онлайн изданието propertywire.com. Забавянето обаче изцяло се определя от забавянето на пазара в Лондон.

През февруари годишният ръст на цените на жилищата на Острова достига 6,4% спрямо 7,8% година по-рано.

Столицата спада на десето място в списъка на 20-те града, оценявани от компанията, с годишен ръст от 5,6%. През февруари 2016 г. повишението е било почти 13%, припомня изданието.

Манчестър вече е градът на Острова с най-бърз ръст на цените на жилищата – 9% на годишна база през февруари. В Портсмут увеличението достига 8,1%, в Бристол - 8%, в Глазгоу – 7,7%, в Бирмингам – 7,4%, в Лестър – 7,2%, а в Ливърпул – 6,8%.

Регионалните градове се намират в ранен етап от възстановяване на пазара. В Ливърпул и Манчестър например обемите на продажбите отчитат ръст от 40% през последните три години.

Като цяло сделките с жилища във Великобритания се очаква да останат без промяна през годината. В някои по-малки регионални центрове има и добър потенциал за растеж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още