IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Норвежкият държавен пенсионен фонд планира инвестиции в имоти в Азия

Фондът смята да стъпи в Токио и Сингапур до няколко месеца

10:20 | 01.10.15 г.
Норвежкият държавен пенсионен фонд планира инвестиции в имоти в Азия

Норвежкият държавен пенсионен фонд – най-големият държавен инвестиционен фонд в света, проучва възможностите за инвестиции в имоти в Токио и Сингапур, съобщава Ройтерс.

Фондът акумулира постъпленията от петролната и газова индустиря на страната. До момента той е инвестирал в офиси, търговски центрове и други имоти в ключовите градове в Европа и Северна Америка.

Фондът обаче дава амбициозна заявка за разширяване на инвестиционния си хоризонт и в Азия.

„Трудно е да кажем кога точно ще се състои първата ни инвестиция, но се надяваме да реализираме сделка до края на тази или в началото на следващата година“, коментира Нина Хамерщад, главен оперативен директор на фонда за сектора на имотите.

За момента норвежкият държавен инвестиционен фонд няма планове да навлиза на пазара на имоти в Китай, допълва тя.

Norges Bank Investment Management, която управлява фонда, отвори офис в Токио по-рано тази година, за да управлява на място инвестиционните процеси.

Фондът е сред най-големите инвеститори в акции и облигации в света, но заради по-атрактивната доходност планира да разшири инвестициите си в имоти до 5-10% от активите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:56 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още