IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчитат се рекордни инвестиции в търговски имоти в Европа

Великобритания и Германия са водещите пазари, но заради конкуренцията инвеститорите се насочват и към по-рискови пазари

13:16 | 13.11.15 г.
Отчитат се рекордни инвестиции в търговски имоти в Европа

Рекордна инвестиционна активност се отчита при сегмента на търговските имоти в Европа през третото тримесечие, сочат данни на консултантската компания Cushman&Wakefield, цитирани от онлайн изданието property-magazine.eu.

Въпреки забавеното икономическо възстановяване и нарастващите геополитически рискове тази година вече се очертава да е рекордна като цяло по отношение на инвестициите в търговски имоти.

През деветмесечието обемът на инвестициите в търговски имоти на Стария континент достига 51,6 млрд. евро, което е с 59 на сто повече спрямо същия период на миналата година, показват данните на компанията.

През последните две години активността в сегмента се е удвоила, посочва още компанията.

Великобритания и Германия са водещите пазари в Европа, които привличат най-голям обем инвестиции. Засилената конкуренция обаче подтиква инвеститорите да обърнат внимание и на други, по-рискови пазари.

Държавите от Бенелюкс, Скандинавските държави, страните от Централна, Източна и Южна Европа също отчитат рекордни инвестиционни обеми.

Най-търсеният актив е търговският център с добра локация и силни наематели. Повече от половината от инвестициите в търговски имоти през деветмесечието са в шопинг центрове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:46 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още