IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът на жилища в Лондон записва най-лошия спад от финансовата криза насам

Все повече брокери съобщават за понижения на цените и сделките

17:01 | 13.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Пазарът на жилища в Лондон записва най-лошия спад от финансовата криза отпреди 8 години насам, съобщава Bloomberg. Ситуацията в момента вероятно е част от по-широко забавяне, което вероятно ще бъде по-продължително, допълва информационната агенция, като се позовава на становище на Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS).

Индексът на RICS, който отразява динамиката на цените на жилищата в Лондон, се е понижил през март до най-ниско ниво от февруари 2009 г., като е достигнал ниво от -49 пункта. Това означава, че повече брокери съобщават за понижения на цените и сделките през март.

Въпреки това обаче очакванията продължават да са за повишение на цените на имотите в Лондон през тази година, подчертават от RICS.

Експерти посочват, че този индекс отразява по-адекватно по-високия сегмент от жилищния пазар в Лондон и няма толкова широко покритие.

Същевременно националният индекс на RICS остава стабилен на ниво от 22 пункта през март, макар и очакванията за цените и продажбите да намаляват. Запитванията от потенциални нови купувачи се понижават, като най-силно е намалението във високия сегмент от пазара.

В допълнение на високите цени и процедурата по напускане на Европейския съюз изнервя потенциалните купувачи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още