IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на принудително отнети от банките жилища в САЩ се увеличават

През последното тримесечие пазарът ще покаже дали може да устои на по-тежка волатилност, според експерти

15:15 | 04.09.15 г. 2
Продажбите на принудително отнети от банките жилища в САЩ се увеличават

Продажбите на принудително отнети от банките жилища в САЩ, както и на имоти на по-ниска цена, отколкото дължат собствениците на кредитора, се увеличават през август.

Това показват данните на консултантската компания Clear Capital, цитирани от онлайн изданието propertywire.com.

И ако допреди няколко години този тип продажби се считаха за “срамно петно” на пазара на имоти в Страната на неограничените възможности, в момента те са една от най-атрактивните възможности за инвестиция.

Делът на този тип продажби от общите на пазара е нараснал от 15,4% през юли до 16,1% през август. Традиционно техният дял се увеличава през зимата, посочват експертите.

Най-силен ръст на продажбите на принудително отнети от банките жилища и на подценени имоти е отчетен в западните и южните части на страната – съответно 1,2% и 1,5%.

Единствено в североизточните региони е отчетен спад от 0,3%.

През последните три години във всички наблюдавани от компанията градски райони се наблюдава спад на принудителните продажби, както и на продажбите на подценени имоти, заради възстановяването на пазара. Въпреки това обаче този тип продажби продължават да са предизвикателство за пазара.

Според анализатори последното тримесечие на годината ще е ключово, защото пазарът на жилища ще демонстрира дали би могъл да устои на по-тежка волатилност на фондовите борси на фона на несигурността в световната и американската икономика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 3
bgMan
преди 8 години
Не стана ли време за "Assault on wall street 2 - Full extinction"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 2
I
преди 8 години
"Ако американския народ позволи на частни банки да издават валутата им, първо чрез инфлация, после чрез дефлация, банките и корпорациите, които ще израстнат около тях ще лишат народа от неговата собственост до момента, когато неговите деца се събудят бездомни, на континента завладян от бащите им. Аз вярвам, че банковите институции са по-опасни за нашите свободи от армии в готовност. Правото да издават валута трябва да бъде взето от банките и въстановено на народа, на когото то би трябвало да принадлежи."Томас Джеферсън, президент на САЩ"Правителството трябва да създава и контролира цялата валута и кредит, необходими за задоволяване на покупателната способност на правителството и потребителита. Възприемането на този принцип би спестило на данъкоплатците безмерни суми от лихви. Парите ще престанат да бъдат господар, а ще се превърнат в слуга на човечеството." Ейбрахам Линкълн, президент на САЩ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още