IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия ще изготвя рейтинг на строителните компании от април

Първата класация ще бъде представена на икономическия форум в Ялта

12:53 | 14.03.16 г.
Русия ще изготвя рейтинг на строителните компании от април

Строителното министерство на Русия ще започне от април да публикува редовно тримесечно наблюдение на строителния сектор. Като част от него ще се съставя и рейтинг на надеждността на участниците на пазара и техните проекти, съобщава руската информационна агенция ТАСС, като се позовава на публикация на „Известия“.

Идеята за класацията е предложена от бизнес организацията "Деловая Россия".

„Барометърът“ ще обхваща около 8 хил. активни строителни обекта в цяла Русия.

Авторите на проекта се надяват, че това ще защити интересите на купувачите и наемателите, много от които са ставали жертви на измами с участието на строителни компании.

От организацията отбелязват, че класацията ще покаже на гражданите и властите кои субекти какви проблеми имат, в кои области строителният бранш трябва да бъде подкрепен – например в областта на финансирането или данъчната сфера, къде са натрупани проблемите, какви са бюрократичните спънки пред строителната дейност.

Строителните компании ще бъдат оценявани по четири критерия: комплексен анализ на присъствието им на пазара, финансовото състояние на компанията, бизнес репутация и срок за получаване на документацията в различните региони от страната, в които действат фирмите.

Първият рейтинг ще бъде представен по време на икономическия форум в Ялта, който ще се проведе през април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:53 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още