IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстът на инвестициите в имоти в Китай продължава да се забавя

Пазарът вероятно е достигнал дъното си, след като продажбите и цените се оттласнаха от дъното

09:28 | 19.10.15 г. 2
Ръстът на инвестициите в имоти в Китай продължава да се забавя

Ръстът на инвестициите в имоти в Китай през първите девет месеца на годината продължава да се забавя въпреки подобрението при продажбите, съобщава Ройтерс.

Инвестициите в имоти - основен двигател на икономиката, са нараснали със само 2,6% през първите девет месеца на 2015 г. спрямо същия период на миналата година. Това е най-бавният темп на ръст от периода януари-февруари 2009 г., показват данните на националната статистика.

"Фактът, че инвестициите в недвижими имоти са слаби, ще попречи на икономическото възстановяване през последното тримесечие”, коментира Оливър Барън от изследователската компания NSBO в Пекин.

Докато продажбите на жилища и цените се подобряват в най-големите градове през последните месеци след серията правителствени мерки, в малките градове негативните тенденции се затвърждават, а непродадените, празни жилища имат огромен превес.

Новото строителство се свива с 12,6% за периода януари-септември. Спадът обаче се забавя – за първите осем месеца на годината той достигаше близо 17 на сто.

Отразявайки резкия спад на началното жилищно строителство, продажбите на строителни парцели са намалели с 35 на сто през първите девет месеца на годината спрямо същия период на миналата година.

Секторът на имотите е един от факторите за забавяне на китайската икономика, която се очаква да отчете най-бавния си ръст от 25 години насам. Все пак пазарът вероятно е достигнал дъното си, след като продажбите започнаха да се оттласват през последните месеци, както и средните цени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 0
iivanoff
преди 8 години
До (-)Аз знам, че ако цените на недвижимите имоти паднат с още 30%, под това, което смятате грешно за "дъно", ти няма да си направиш харакири за грешната позиция, защото не си почтен, а омразна на себе си маймуница!...Защото ако не бяхте омразни на себе си маймуници, ВЕЧЕ трябваше да сте си направили всичките харакири, след всичките ми вече сбъднали се коментари на които сте ми стагали минуси! :)))Но не се притеснявай, аз нямам нищо против, щом знам че си омреазна на себе си маймуница, отричаща реалността в която живее :)))))))))))))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
iivanoff
преди 8 години
"Пазарът вероятно е достигнал дъното си, след като продажбите и цените се оттласнаха от дъното" - А как решихте, че ТОВА е дъното?**Petitio Principii (Вярно по необходимост) - логическа грешка, допускана когато се предполага като вече доказано, това което трябва да се докаже!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още