IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Starwood ще се разширява с нов луксозен бранд

През следващите пет години се планира откриването на около 100 хотела под бранда Tribute Portfolio

10:02 | 20.04.15 г.
Starwood ще се разширява с нов луксозен бранд

Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. ще развива нов луксозен бранд, като планира и глобална експанзия, съобщава Bloomberg.

Компанията, която оперира брандове като Sheraton и W, очаква да се разшири с около 100 хотела за пет години под новия бранд Tribute Portfolio. Той ще се фокусира върху хотелите 4 звезди в горната категория, като първоначално новите обекти ще са концентрирани в Европа и Северна Америка.

Бившият главен изпълнителен директор на компанията Фриц ван Паасшен, който подаде оставка през февруари, не бързаше с експанзията с нови брандове и хотели. Хотелиерската компания обаче сега настоява, че има нужда от ново лидерство, за да се ускори растежът и да се подобри представянето.

Новият изпълнителен директор на Starwood Адам Арън коментира, че новият бранд Tribute Portfolio ще бъде разположен на най-силно търсените пазари, където най-често пътуват и членовете на програмата за лоялност на компанията.

Операторът вероятно ще открие първите хотели под този бранд в Маями, Лондон и Париж, като ще продължи и с други популярни дестинации в Европа и САЩ.

В сравнение с конкурентите си Starwood изостава по отношение на ръста на приходите. Постъпленията на компанията за четвъртото тримесечие се свиха с почти процент на годишна база в сравнение с ръста от 7 на сто, който отчете Hilton Worldwide Holdings, както и с увеличението от 11% на Marriott International Inc.

Marriott е една от най-агресивните вериги по отношение на експанзията. Наскоро компанията придоби базираната в ЮАР Protea Hospitality Group, стартира бутиковата, бюджетна верига Moxy в Европа и купи канадската Delta Hotels and Resorts.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още