IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топ жилища вече може да се купят и с биткойни

Имоти в САЩ, Доминикана, Франция и Антигуа се продават срещу виртуалната валута

11:01 | 29.10.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Топ жилища вече може да се купят и с биткойни

Преди няколко години канадецът Тейлър Мор стана първият човек в света, продал имот срещу биткойни. Мор продаде бунгалото си в Албърта за еквивалента на 405 000 канадски долара във виртуалната валута.

Сега обаче има все повече имоти, които се продават за биткойни, а сред тях – някои топ имоти.

Така например построен през 2009 г. топ имот в Оркас Айлънд, Вашингтон, се продава за 2 834,387 биткойна (1 млн. долара). Къщата е ситуирана до Спринг Поинт и разполага с 6 акров двор. Имотът включва и отделна къща за гости с 1 баня, голям гараж за джип и място за съхранение на яхта или лодка.

Основната сграда има четири спални, 3 бани и е разположена на 1116 квадратни мета.

За 5 942 биткойна се продава имот от 76 декара на крайбрежието на Доминикана. Земята представлява самостоятелен обект с планина в задната част и една скала до морето. Редица топ мениджъри от Силициевата долина имат имоти тук, а в близост е снимана и първата част от „Карибски пирати“. Територията на острова е покрита преди всичко с дъждовни гори. Тук обаче могат да се намерят и растения и животни, които са изчезнали като вид от съседните острови. Страната е с много богат воден резерв - има 365 реки много водопади и потоци, подземни води. 

За 9 668 биткойна (3,5 млн. долара) се продава и луксозна крайбрежна вила на Антигуа. Тя е разположена в непосредствена близост до тих бял плаж в Jolly Harbour. Имотът разполага с частно пристанище за яхти и асансьор за лодките. Независимо дали става дума за втори дом, или за основно място за престой, Villa Sull Oceano е наистина фантастичен избор.

Вилата е построена през 2007 г. с голямо внимание към детайлите. Имотът разполага с четири климатизирани спални с вътрешни за тях бани. От хола, верандата, покривната тераса и частния плувен басейн се разкрива прекрасен изглед към Карибско море. Освен всичко, имотът разполага и с четири корта за тенис, на които може да се играе и скуош.

Има предложения и за любителите на зимните спортове. Във френските Алпи за 27 961 биткойна (10,164 млн. долара) се продава фантастичен имот със 6 спални с бани, три тераси (едната е покрита), асансьор, винарна, бар и две външни барбекюта. Вилата разполага и с джакузи за 10 човека, външна пещ за пица, както и паркинг за до 10 автомобила. 

През март 2014 г. почитател на електронната валута плати повече от 800 биткойна (около 500 000 долара по онова време) за луксозна вила в Бали, Индонезия. Напълно обзаведената къща с две спални е продадена чрез онлайн магазина за продажба с биткойни BitPremier.

„Купувачът на вилата наскоро купи известно количество биткойни и иска да запази анонимност”, заяви тогава изпълнителният директор на BitPremier Алан Силбърт. Рони Том, германският брокер на недвижими имоти, определи новия собственик като „млад златотърсач”. 

Вижте повече в галерията!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:24 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
MZ/X
преди 9 години
Продажбата срещу биткойни на имоти е просто евтин ПР. Със същата сила продавачите биха могли да приемат левове, рубли или други екзотични валути!Най-важното е тези валути да са напълно конвертируеми и да могат да бъдат обменени за долари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още