IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-луксозният и скъп Range Rover

Създаденият в сътрудничество с оръжейна фирма модел струва 180 000 паунда

20:39 | 07.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Land Rover</p>

Снимка: Land Rover

Land Rover представи своя най-скъп и луксозен модел, оценен на 180 000 британски паунда (приблизително 450 000 лева). Той е базиран на новото поколение Range Rover и е създаден от подразделението за специални автомобили Special Vehicle Operations в сътрудничество с производителя на оръжия Holland & Holland.

За база на автомобила е използван предишният най-скъп и луксозен модел на производителя - Range Rover Autobiography Black LW, чиято цена е 146 900 британски паунда (приблизително 367 400 лева).

Новият флагман може да бъде разпознат по специалния зелен цвят, използван за пушките на Holland & Holland, както и по уникалните емблеми, решената в наситено зелено радиаторана решетка и хромираните детайли по каросерията.

И докато екстериорът само загатва за уникалността на модела, то интериорът е наистина ексклузивен. Най-скъпият Range Rover разполага с удължено междуосие, като в салона му са поставени седалки от върховия клас на марката. Отзад креслата са две отделни, като разполагат с всякакви възможности за регулиране, включително на опората на краката. Те предлагат вентилация, отопление и функция масаж, като могат да се превръщат и в удобни легла.

Между двете задни седалки е интегрирана разширена конзола, разполагаща с амбиентно осветление, USB портове, охладител за напитки, отделна климатична система и електрически задвижвани масички, изработени от орех. На гърба на предните седалки пък са разположени два монитора, които са част от отделна информационно-развлекателна система с разширени възможности.

Специалният Range Rover е оборудван с най-фината и ексклузивна кожа, върху която е бродирано логото на Holland & Holland. Същият материал е използван за таблото, конзолата, корите на вратите и дори за краищата на стелките.

Специално оборудван е дори багажникът на автомобила. В него е разположена специална алуминиева кутия с две пушки Holland & Holland. Вътрешността й е обшита с алкантара, а външната декорация залага на кожа и махагон. Интересен елемент са и лостчетата за отваряне на вратите, които са изработени в класическия стил на създадената през 1835 година оръжейната фирма.

Новият най-скъп Range Rover ще бъде създаден в серия от 120 бройки, от които ще бъдат изработвани по 40 през следващите 3 години. Наличните двигатели са двата върхови V8 - дизеловия SDV8 с обем 4,4 литра и бензиновия LR-V8 с обем 5,0 литра.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:35 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още