IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Smart представи новия Fortwo Cabrio

Кабриолетът ще има премира във Франкфурт

17:02 | 29.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Smart</p>

Снимка: Smart

Новото поколение Smart Fortwo вече разполага и с открита версия. Кабриолетът ще има премира във Франкфурт, но вече бе разкрит чрез серия от официални снимки.

Мъникът е базиран на версията купе на новия Fortwo, който пък използва аналогична платформа с Renault Twingo. Сравнен със закритата версия кабриолетът се отличава с по-малка B-колонка и по-здрава пътническа клетка. Освен това конструкцията предоставя с 15% по-висока степен на усукване на купето в сравнение с предишния модел.

Автомобилът е снабден с електрически покрив, който може да бъде прибран за само 12 секунди. Той е платнен, оборудван е с истинско задно стъкло и може да бъде поръчан в един от предлаганите три цвята - черен, син или червен .

При премиерата си моделът ще предлага избор от два двигателя. Те са с 3 цилиндъра, като по-малкият генерира 71 к.с. и 91 Нм, а по-мощният - 90 к.с. и 135 Нм. Трансмисиите са ръчна и автоматична с два съединителя.

Новият Fortwo Cabrio ще бъде разкрит в средата на септември по време на автосалона във Франкфурт. Продажбите ще стартират най-напред в Германия - в началото на ноември. Първите доставки към клиенти в Европа ще бъдат факт през февруари 2016 г.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още