IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси прекъснаха червената вълна и затвориха с повишения

Поскъпването на акциите на Apple и по-високата цена на петрола компенсираха несигурността преди срещата на Фед

23:22 | 10.09.15 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

За разликата от пазарите в Азия и Европа американските борси завършиха днешната си сесия с повишения в резултат на ръста на цените на петрола и на други важни индекси, което компенсира несигурността преди ключовата среща на Федералния резерв (Фед) през следващата седмица, съобщава CNBC.

"Мисля, че голяма част от волатилността се дължи на срещата на Фед", казва Марк Чейкин, главен изпълнителен директор в Chaikin Analytics. "Има някои добри водещи компании на пазара заедно с Apple, а това винаги успокоява търговците".

Основният индекс Dow Jones industrial average затвори с ръст от повече от 80 пункта, след като през деня дори се повиши с 188 пункта в резултат на скока на акциите на Apple и UnitedHealth.

Технологичният индекс Nasdaq се представи повече от добре с повишение от 1,2%, подкрепен от биотехнологичните компании и Apple.

Акциите на Apple поскъпнаха с над 2,5%, възстановявайки се от загубите в сряда след представянето на новите iPhone, iPad Pro и други продукти.

"Имаме поскъпване при металите, при петрола и ето, че се оказваме силните на деня", казва Петър Кардило, главен пазарен икономист в Rockwell Global Capital.

Цената на суровия петрол се повиши с 1,77 долара, или 4,01%, до 45,92 долара за барел, с което се възстанови от спада с 3,9% от сряда. Суровият петрол се задържа на високи нива през деня, въпреки че седмичните данни показаха, че резервите са нараснали с 2,6 млн. барела, което се оказа повече от очакванията.

Доларът се търгуваше по-ниско спрямо основните световни валути, като еврото достигна 1,12 долара, а йената се доближи до нива от 120,6 йени за долар.

Доходността по 10-годишните държавни ценни книжа стигна до 2,23%, а тази по 2-годишните облигации завърши на 0,74%. Министерството на финансите емитира дълг за 13 млрд. долара чрез 30-годишни облигации с висока доходност от 2,980%.

Фючърсите на златото пък приключиха с повишение от 7,30 долара до 1109,30 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:30 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
Stone_Kold
преди 8 години
и да вдигнат лихвата или не немските стоки ще се търсят защото китайските богаташи търсят ЕС мерцедес класа а не плимут или додж за да се фукат и да показват класа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
Stone_Kold
преди 8 години
борсите се превърнаха в рулетка ще се дига ли лихвата няма ли?ще се стигне ли до сделка с гърция няма ли?аз никъде не виждам ръстове или спадове да се ръководят от от4ети на компанийте а само от еди кой си казал еди що си
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още