IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси стартират сесията вяло*

Пазарът все още претегля силния ръст на курсовете след вота за Brexit, смята анализатор

18:20 | 22.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските борсови индекси започват последната за седмицата сесия лениво и почти без изменения.

„Пазарът все още претегля силния ръст на курсовете след вота за Brexit“, казва пред Ройтерс директорът на финансовата къща Sarhan Capital Адам Сархан.

Индексът на сините чипове Dow Jones остана без промяна в началото на сесията на ниво от 18 519 пункта. По-широкият S&P-500 се покачва с 0,1 на сто до 2167 пункта. Технологичният индекс Nasdaq печели също 0,1 на сто до 5077 пункта. Фактът, че индексите едва успяват да запазят ръста си, се дължи вероятно и на спадащите цени на петрола. Фючърсите върху американския лек суров петрол с доставка през август поевтиняват с 1,3 на сто до 44,17 долара за барел.

В списъка с разпродажби попадат книжата на индустриалните концерни Honeywell и General Electric, които въпреки добрите финансови данни се борят със слаби поръчки. Акциите на Honeywell поевтиняват с почти 4%, а тези на GE – с 2,5 на сто.

Малко търсени са и книжата на компанията за онлайн разплащания Paypal. Тя обяви ключово сътрудничество с компанията за кредитни карти Visa. Акциите на Paypal се сриват с почти 8%, а тези на Visa поскъпват с 1,2 на сто.

Книжата на Boeing губят 1,8 на сто от стойността си. Конкурентът на Airbus преправя баланса си заради трудностите си с товарен самолет и слабото търсене на презокеански самолети. Като цяло печалбата след отчитане на данъците ще се свие с 2,1 млрд. долара. Конкретни данни Boeing ще представи през идната седмица.

*Актуално към 17,15 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:10 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още