IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо 50% от германците не искат да пътуват до САЩ заради политиките на Тръмп

Те не се чувстват добре дошли в страната, сочи ново проучване

15:17 | 18.02.17 г. 8
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Близо половината германци, които имат интерес да пътуват до САЩ, няма да го направят, защото не се чувстват добре дошли в страната или не искат да подкрепят президента Доналд Тръмп, пише Bloomberg.

Около 46% от германците, които са изявили желание да пътуват до Съединените щати “по принцип”, са променили мнението си за тази дестинация, откакто Тръмп  встъпи в длъжност и няма да пътуват дотам, в резултат от всичко това, сочи проучване на GfK SE, публикувано в туристическото списание fvw.

Тези констатации не предвещават нищо добро за туристическата индустрия в Европа, докато туроператори като TUI и Thomas Cook Group вече се борят с по-слабото търсене на пътувания до Близкия изток, на фона на опасенията за сигурността.

Туроператорите се възползваха от бума в пътуванията на дълги разстояния, а САЩ беше особено популярна дестинация сред германците, които представляват най-голямата група клиенти както на TUI, така и на Thomas Cook.

Трансатлантическите маршрути са сред най-печелившите за Deutsche Lufthansa, а Air Berlin увеличи броя на самолетите си за толкова далечни дестинации, тъй като разширява полетната си програма за Северна Америка. Милиони туристи, търсещи слънчеви дестинации, но избягващи Източното Средиземноморие и Северна Африка, се насочиха към Испания, Португалия и Гърция.

36% от анкетираните от GfK германци твърдят, че ще продължат да пътуват до САЩ, тъй като правят разлика между политика и топлото посрещане от страна на американците. Около 17% посочват, че политиката на страната няма влияние върху плановете им за пътуване. GfK е анкетирала 1004 души в Германия между 3 и 10 февруари.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
ivan.kostov.39
преди 7 години
А, как стои въпроса с бъ;гарите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 8 rate down comment 1
michaelis12
преди 7 години
точно тъй и глей присъдите да не ми станат 24 по твой адрес .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 13
Стоян Петров
преди 7 години
Как да те пуснат,като имаш 23 регистрации за криминални престъпления. три присъди и сериозно съжителство с бай Ставри в южното крило?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 19 rate down comment 6
michaelis12
преди 7 години
мда и "проучването" е напреаено на 5 авеню в третия етаж от чистачката, аре стига вече с тъпотии и за швабите па специално като не щели да пътуват до там "зарад Тръмплината" си го местим от единия крачол у другия. Ми да си стоят дома ай ше им се невиди в бандзовите се едно ние сме се строшили да пътуваме до Сашш и без тва не ни пускат ми че и визи и незнам си ко се едно сме от С.Корея. Без тва целото ЕС им слугува на тея каиши май или им треат още бежанци ?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 6
majnata
преди 7 години
Сочело ново проучване , медия писала , един познат каза ...абе да не би Иван '15 да седи на Бйчова стол бе холан...???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 19 rate down comment 3
dzk
преди 7 години
"няма да го направят, защото не се чувстват добре дошли в страната" - анкетата да не е правена само сред новите германци?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 25 rate down comment 3
majnata
преди 7 години
Ъхъ , в Турция е къде къде по спокойно да се пътува...глупости на търкалета !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още