IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсовата седмица в САЩ стартира със спадове*

Инвеститорите търсят повече детайли за политиките на новия президент на САЩ Доналд Тръмп

18:07 | 23.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се понижават в понеделник, тъй като инвеститорите търсят повече детайли за политиките на новия президент на САЩ Доналд Тръмп, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с около 77 пункта, като Boeing и Goldman Sachs натежават най-много. Широкият измерител S&P 500 записва спад от около 0,4%, като енергийният подиндекс изтрива 0,7 на сто от стойността си. Технологичният бенчмарк Nasdaq се понижава с 0,38%.

„Става въпрос за страховете около Тръмп и колко бързо той ще действа по обещанията от кампанията си“, казва Питър Кардийо, главен пазарен икономист във First Standard Financial.

За кратко в понеделник борсовите индекси бяха на зелена територия, след като президентът заяви, че администрацията му ще намали регулациите със „75% или може би повече“.

Доларът отстъпи леко и доларовият индекс достигна шестседмично дъно. Еврото се обменя за 1,074 долара, а курсът на йената е 113,40 йени за долар.

Очаква се Тръмп да подпише изпълнителна заповед още в понеделник, с която да задвижи предоговарянето на Северноамериканското споразумение за свободна търговия (NAFTA).

В корпоративната сфера отчетът на McDonalds надмина очакванията. След затварянето на борсовата сесия днес се очакват резултатите на Yahoo.

Тази седмица отчети ще има и от Microsoft и Alphabet.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 1% до 52,69 долара за барел, а цената на европейския бенчмарк Брент се понижава с 0,59% до 55,16 долара за барел.

Златото поскъпва с близо 1% до 1 216,65 долара за тройунция.

*Данните са актуални към 18:00 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:08 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още