IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсовите индекси в САЩ продължават да записват нови рекорди*

Фактор за повишенията беше обявеното в понеделник назначение на генерал-лейтенант Макмастър за съветник на президента Доналд Тръмп по националната сигурност

18:08 | 21.02.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси записват ръстове и се покачват до нови рекорди във вторник, съобщава CNBC. Фактор за повишенията беше обявеното в понеделник назначение на генерал-лейтенант Макмастър за съветник на президента Доналд Тръмп по националната сигурност. Той наследява поста от Майкъл Флин, който подаде оставка миналата седмица.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с над 100 пункта, като Boeing допринася най-много за ръста. Широкият измерител S&P 500 записа повишение от 0,56%, като компаниите производителки на стоки от първа необходимост се представят най-добре. Технологичният бенчмарк Nasdaq се повишава с 0,4%.

Инвеститорите анализираха няколко корпоративни отчети, включително Macy’s и Home Depot. Macy’s надмина очакванията за печалбата, но записа спад в продажбите. Home Depot от своя страна изненада приятно.

Доларовият индекс, който измерва силата на зелените пари спрямо кошница валути, се повиши, тъй като се увеличиха очакванията за затягане на паричната политика.

„Въпреки че като цяло подобрените икономически данни и бичите нагласи за американската икономи могат да оскъпят долара още повече, несигурността около политиките на Тръмп може и да доведат до разпродажби“, коментира Люкман Отунуга, анализатор от FXTM.

Индексът на частната компания Markit за бизнес активността в САЩ се понижи до 54,3 пункта през февруари, което е леко отстъпление от 14-месечния връх, достигнат през януари.

Петролът поскъпва с около 1%, като американският лек суров петрол WTI се търгува за 54,45 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент се търгува на ниво 56,70 долара за барел.

Златото поевтинява с 0,35% до 1 234,75 долара за тройунция.

Едно евро се обменя за 1,0534 долара, а курсът на йената е 113,63 йени за долар.

Доходността по 10-годишните американски държавни облигации расте до 2,44%, а тази по 2-годишните книжа се повишава до 1,211%.

*Данните са актуални към 18:00 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още