IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсовите индекси в САЩ записват понижения в началото на изборния ден*

Тази кандидат-президентска надпревара е една от най-оспорваните в САЩ

17:33 | 08.11.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Търговията в САЩ започва на червена територия в деня, в който американците ще изберат дали Хилари Клинтън или Доналд Тръмп ще е следващият президент, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 34 пункта малко след старта на сесията, като най-много на измерителя натежава Goldman Sachs. Широкият индекс S&P 500 се понижава с около 0,3 на сто. При технологичния бенчмарк Nasdaq понижението е 0,3 на сто.

„Никой не иска да заема каквито и да е позиции, а волатилността може да се повиши, тъй като някои пазарни играчи хеджират“, коментира Ранди Фредерик, вицепрезидент за търговия и деривати в Charles Schwab.

Избирателните секции са вече отворени, а тази кандидат-президентска надпревара е една от най-оспорваните в САЩ. Финансовите пазари по света обаче очакват победа на кандидата на демократите Хилари Клинтън.

В края на октомври ФБР съобщи, че има нова порция имейли на Хилари Клинтън, за които можеше да има подозрения, че са компрометирали националната сигурност, бидейки на частен сървър. В крайна сметка обаче проверката на ФБР показа, че новите имейли не променят заключението от лятото, а именно – че Клинтън не е застрашила националната сигурност.

В понеделник финансовите пазари реагираха с ръстове на новината, като трите основни борсови индекса в САЩ се повишиха с по над 2% и записаха най-доброто си дневно представяне от 1 март.

Едно евро се обменя за 1,104 долара, а курсът на йената е 104,8 йени за долар.

Петролът поевтинява с близо 1%, като американският лек суров петрол WTI се търгува за 44,52 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент – за 45,71 долара за барел.

Златото се търгува с 0,4% ръст на цената до 1 284, 85 долара за тройунция.

*Данните са актуални към 17:20 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
lyusien
преди 7 години
Днес в Америка е ден за избори и ден на борсовите спекуланти Първите резултати ще бъдат вероятно известни преди края на борсовия ден и ако се очертава победа за Клинтън борсите ще екплоодират Същото ще се случи и с долара и мексиканското песо Но ако двубоят е силно оспорван борсите ще поемат надоло а какво ще се случи с мексиканското песо е силно неизвестно Тези движения могат да продължат и на следващия ден но след това ще има нормализиране на пазара които и да спечели Така че днес и утре са златния миг на борсовите акули Печалби и загуби
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още