IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добри отчети на банки насърчават ръстовете на Wall Street*

JPMorgan Chase, Wells Fargo и Citigroup отчетоха по-добри резултати от прогнозите

18:06 | 14.10.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси поскъпват в ранната сесия, след като няколко големи банки публикуваха корпоративните си отчети, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с около 150 пункта, като Goldman Sachs допринася най-много за ръста. Широкият S&P 500 добавя около 0,7% към стойността си, като финансовият сектор записва ръст от над 1%. Технологичният бенчмарк Nasdaq нараства с 0,8%.

Инвестиционните банки JPMorgan Chase, Wells Fargo и Citigroup отчетоха по-добри резултати от прогнозите.

Ник Райх, главен изпълнителен директор на The Earnings Scout, посочва че сезонът на отчетите има добър старт. От всички 34 компании в индекса S&P 500, публикували резултати днес, 79% надминават прогнозите. „Основната тема на отчетите през третото тримесечие няма да са отчетите през третото тримесечие, а посоката на прогнозите за четвъртото“, посочва Райх.

В сферата на макроикономиката продажбите на дребно в САЩ се увеличават с 0,6% на месечна база през септември, което е най-рязкото повишение от три месеца и в унисон с очакванията. Индексът на потребителското доверие на Мичиганския университет за октомври обаче се понижава от 89,8 пункта през септември до 87,2 пункта. Очакванията на икономистите бяха за ръст на индекса до 92 пункта.

Председателят на Фед за Бостън Ерик Розенгрен заяви в интервю пред CNBC, че неговите възгледи не са се променили за разлика от икономическите условия. По думите му лихвите трябва да се повишат, защото икономиката вероятно ще достигне максимална заетост и целта от 2% инфлация.

Доходността по американските държавни облигации се повишава в петък, като двегодишните облигации са с доходност от 0,855%, а 10-годишните – с доходност 1,78%. Доларовият индекс се повишава с 0,37%, като едно евро се обменя за 1,101 долара, а курсът на йената е 104,3 йени за долар.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 0,04% до 50,42 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент – с 0,29% до 51,88 долара за барел. Златото поскъпва с 0,06% до 1 258,30 долара за тройунция.

Председателят на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън ще има изявление в 13:30 часа местно време във Вашингтон (20:30 часа българско време).

Следващата седмица над 80 компании от широкия индекс ще обявят финансовите си резултати, сред тях Bank of America, Netflix, BlackRock, и Goldman Sachs.

*Данните са актуални към 17:20 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:12 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 2
kloynat
преди 7 години
ее нобел все ми се струва 4е си заложил на ьамериканската валута решил си да изкараш кинти от спекула или така ми се струва
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
nobel
преди 7 години
Добри отчети на банки насърчават ръстовете на Wall Street-----------------------------Ами естествено. Откъде другаде биха могли да дойдат "добрите отчети", освен от банките. Някой да знае за добри новини в някоя друга част на икономиката? Споделете, ако обичате. Ще се радвам да науча
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още