IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп обеща "феноменални" предложения за данъците

Изявлението на новия президент на САЩ доведе до нови рекорди на Wall Street

21:28 | 09.02.17 г. 3
<p>
	Доналд Тръмп. Снимка: <em>Архив , Ройтерс</em></p>

Доналд Тръмп. Снимка: Архив , Ройтерс

Доналд Тръмп обеща "феноменални" планове за данъците в страната, съобщава Ройтерс. Изявлението беше направено по време на среща с авиоиндустрията на САЩ. 

Новият президент на страната посочи, че плановете ще бъдат представени "през следващите две или три седмици". Тръмп обеща на ръководителите на компаниите от авиоиндустрията, че ще им помогне да постигнат зададените цели с премахването на административната тежест. 

"Намаляването на цялостната данъчна тежест за американския бизнес е висока класа", отчете Тръмп.

*Водещите индекси на Wall Street реагираха на изявленията на Тръмп и записват рекордни върхове по време на сесията в четвъртък, пише CNBC. 

Dow Jones се повишава с над 100 пункта малко преди края на търговската сесия. Инвестиционната банка Goldman Sachs допринесе най-много за ръста. Акциите на банката поскъпват с почти 2% до 242,41 долара за брой.

Стойността на индекса на сините чипове се повишава с 0,7% до 20 195,17 пункта. Ръстът за S&P500 е в рамките на 0,63% до 2 309,09 пункта, което е най-високата стойност за широкия индекс.

На представянето на двата индекса натежава Coca-Cola, чийто акции губят 2,3% от стойността си до 41,13 долара за брой. Компанията губи позиции след разочароващи данни във финансовите отчети.

Рекордно е движението и за Nasdaq - с 0,7% до 5 719,4 пункта. На индекса тежи представянето на Twitter. Социалната мрежа потъва с почти 11%, след като съобщи за по-слаби от очакваното приходи от реклама.

*Данните са актуални към 21:15 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 3
data
преди 7 години
Ако фискалните му предложения са като досегашните ..................
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 7
bigi
преди 7 години
От високо се пада по-лошо. А това падане няма да е далеч.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още