IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow прекоси границата от 22 хил. пункта за първи път*

Индексът на сините чипове получи подкрепа от книжата на Apple, които поскъпнаха с близо 6 на сто по време на предварителната търговия

17:03 | 02.08.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският борсов индекс Dow Jones industrial average прекоси поредната ключова граница в сряда, покачвайки се до над 22 хил. пункта за първи път в историята, предаде CNBC.

Индексът на сините чипове, който следи цените на акциите на 30 компании, се повиши с около 43 пункта при старта на търговията днес.

Dow Jones получи подкрепа от книжата на Apple, които поскъпнаха с близо 6 на сто по време на предварителната търговия, след като тримесечните резултати на технологичната компания надхвърлиха очакванията на анализаторите.

Apple отчете печалба на акция от 1,67 долара при приходи от 45,4 млрд. долара. Анализатори, анкетирани от Ройтерс, очакваха печалба на акция от 1,57 долара при приходи от 44,89 млрд. долара.

Изкачването от 21 хил. пункта до 22 хил. пункта отне на Dow едва малко над пет месеца. Акциите на Boeing допринесоха най-силно за движението на ценово претегления индекс, следвани от тези на McDonald's и UnitedHealth Group.

Акциите на Amazon, на компанията майка на Google - Alphabet, и на Netflix последваха възходящото движение на Apple, при което технологичният индекс Nasdaq composite се повиши с 0,4%, изпреварвайки ръста на Dow и на S&P 500*.

*Данните са актуални към 17:10 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още