IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow приключи 12-дневната си серия на ръстове във вторник

Инвеститорите се въздържат от действията в очакване на речта на президента Доналд Тръмп пред Конгреса

23:19 | 28.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските борси затвориха с понижения във вторник, докато инвеститорите гледаха с очакване към речта на президента Доналд Тръмп пред Конгреса, коментира CNBC.

Dow Jones industrial average приключи със спад от 25 пункта, като Wal-Mart допринесе най-силно за понижението. Така индексът сложи край на 12-дневната си серия на ръстове.

Инвеститорите се подготвят за потенциална разпродажба след новината“, казва Ейдъм Сархан, главен изпълнителен директор на 50 Park Investments. “Инвеститорите купуват при слухове – в случая речта на Тръмп, и сега ще има много за продажба“, ако Тръмп не представи това, което пазарът иска.

По-широкият индекс S&P 500 също завърши с 0,26% надолу, като част от търговците на дребно бяха сред най-изоставащите. Акциите на Target се отразиха зле на сектора за търговия на дребно, след като се сринаха с над 10% на фона на по-слабите от очакванията резултати за тримесечието и по-ниските прогнози.

Технологичният Nasdaq отчете понижение от 0,6%.

“Всички се въздържат, изчакват да чуят какво ще бъде казано днес“, казва Кейти Джоунс, главен стратег по активите с фиксирана доходност в Charles Schwab. “Потенциално ключово ще бъде това, което каже за данъците, защото това пълни джобовете с пари“.

По програма Тръмп трябва да говори пред Конгреса късно във вторник вечерта. Wall Street определено ще слуша внимателно за сигнали или детайли относно плановете на администрацията за данъчната реформа и дерегулациите.

На пазара на облигации доходността по 10-годишните държавни ценни книжа се търгуваше на нива от около 2,36%, а тази по 2-годишните държавни облигации – около 1,23%.

На валутните пазари индексът на долара се понижи спрямо кошница от валути с 0,21% до 100,92 пункта. Той приключи месеца с ръст от около 1,5%. Японската йена обаче се засили, повишавайки се с 0,59% в сесията, до 112,02 долара за йена.

На пазара на суровини фючърсите върху петрола не успяха да задържат слабите си повишения от понеделник, след като доклад от доставчика на енергийни данни Genscape показа натрупване от над 800 хил. барела на суров петрол в хъба Кушинг в Оклахома.

Фючърсите върху американския суров петрол се понижиха с 4 цента до 54,01 долара, а върху бенчмарка Брент – с 37 цента до 55,56 долара за барел.

Фючърсите върху златото също отчетоха спад – от 0,67% до 1250,40 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:26 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още