IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Една трета от американците искат 1 млн. долара спестявания за достойни старини

Всъщност очакванията и желанията им рядко съвпадат с реалността

14:50 | 21.03.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Можете ли да калкулирате своите разходи, особено за здравето си, в следващите 5, 10 или 50 години отсега? Американско изследване показва, че само 41% от работещите са се опитвали да пресметнат колко пари ще са им необходими като спестявания, за да живеят комфортно, след като се пенсионират, пише Bloomberg.

И резултатите от изследването, проведено от Employee Benefit Research Institute (EBRI), показват, че 37% от анкетираните американци се нуждаят от 1 млн. долара и дори повече. Това е с 19% повече от хората, които са споделили същото мнение преди една година. Проучването, проведено през януари, е базирано на онлайн допитване до 1082 работещи американци на възраст над 25 години и 589 пенсионери.

Желаният размер на спестяванията за старост зависи пряко от заплатата, която американците получават в момента. Данните показват, че 50% от хората с доход в домакинството им от 75 хил. долара годишно, смятат, че ще се нуждаят от спестявания от поне 1 млн. долара за старини, в сравнение със 17% от домакинствата с доход под 35 хил. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 06:37 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 4
misanthrope
преди 7 години
За нормален живот в щатите.. толкова
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
Ivan.r
преди 7 години
Мале, по 80к на година, ти кво ше купуваш :О
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
misanthrope
преди 7 години
Зависи на колко искаш да се пенсионираш и какво ти предстои да си купуваш още. По 80К на година си требва поне та сметай... 20 год. по 80К.. не стига милион
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още