IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовите отчети и данните за БВП на САЩ ще поддържат "жегата" на пазарите

В Европа инвеститорите ще се фокусират върху данните за икономическия растеж на Великобритания през третото тримесечие

11:15 | 22.10.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Множество финансови отчети, данните за ръста на брутния вътрешен продукт (БВП) на САЩ и изказвания на висши представители на американския Федерален резерв ще движат пазарите през следващата седмица, съобщава CNBC.

Около една трета от компаниите в състава на S&P 500 ще публикуват отчетите си през следващата седмица. Сред тя са Apple, Amazon.com и Alphabet. Следващият четвъртък се очертава да е най-натовареният ден от сезона на отчетите.

Анализатори очакват най-добре да се представят финансовите компании, както и технологичните. Финансовите акции бяха сред най-добре представящите се през изминалата седмица, след като печалбите на банките дотук надминаха очакванията на анализаторите.

Трима от представителите на Федералния резерв на САЩ ще говорят през следващата седмица. Председателят на Фед в Сейнт Луис Джеймс Булард ще говори за икономиката на САЩ и паричната политика в понеделник. През същия ден текущите икономически условия и паричната политика ще коментира и председателят на Фед в Чикаго Чарлз Еванс.

Джером Пауъл също ще се изяви в началото на седмицата.

В края на следващата седмица ще бъде публикувана и първоначалната оценка за БВП на САЩ за третото тримесечие. Според консенсусната прогноза на анализатори, анкетирани от Ройтерс, растежът за периода ще бъде 2,5% спрямо 1,4% през второто тримесечие.

През следващата седмица ще бъдат публикувани и други важни за пазарите данни – индексите на Markit за производството и услугите, разходите на работодателите, потребителските настроения и в очакваните продажби на жилища.

В Европа инвеститорите ще се фокусират върху данните за икономическия растеж на Великобритания през третото тримесечие – първото пълно тримесечие след референдума за Brexit. 

Председателят на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги пък е планирано да говори във вторник в Берлин на тема стабилност, справедливост и парична политика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 1
abdul
преди 7 години
Централен банкер ще говори за справедливост?!R u serious?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още