IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street достигaт исторически рекорди*

Нагласите на инвеститорите се подобриха, след като опасенията за последиците от Brexit се разсеяха, а Япония сигнализира, че може да въведе още стимули

18:21 | 12.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Широкият индекс S&P 500 се покачва до нови рекордно високи нива във вторник, а индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average също прескочи най-високото си ниво, достигано някога по време на сесия, над 18 350 пункта. Нагласите на инвеститорите се подобриха, след като опасенията за последиците от Brexit се разсеяха, а Япония сигнализира, че може да въведе още стимули, посочва CNBC.

Goldman Sachs допринася най-много за ръстове в Dow Jones, a енергийните компании и производителките на основни ресурси повеждат секторите в S&P 500, които се търгуват на зелена територия. Според Питър Кардийо, главен пазарен икономист във First Standard Financial, ръстът в цените на петрола, също подкрепя подема на борсата.

Американският лек суров петрол WTI и европейският бенчмарк Брент поскъпват с по около 2,5% и се търгуват на нива съответно 45,84 долара и 47,48 долара за барел.

Златото поевтинява с 0,87% до 1 344,85 долара за тройунция.

Очаква се в сряда Тереза Мей официално да стане премиер на Великобритания. „Мисля, че опасенията от Brexit се понижиха. Доволна съм, че Обединеното кралство има нов лидер“, казва Марис Ог, президент на Tower Bridge Advisors.

Междувременно в Япония премиерът Шиндзо Абе разпореди въвеждането на нови мерки за стимули, след като през уикенда коалицията му спечели частичните избори в горната камара на парламента.

Инвеститорите следят и изказванията на председателите на Фед. Председателят на централната банка за Сейнт Луис Джеймс Булард заяви, че все още очаква едно повишение на лихвите в обозримото бъдеще.

Доходността по 10-годишните облигации се повишава до 1,49%, а тази по двегодишните ценни книжа е около 0,67%.

Едно евро се обменя за 1,1067 долара, а един паунд – за 1,3188 долара. Курсът на йената е 104,50 йени за долар.

*Данните са към 18:15 минути българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:03 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още