IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street не намират единна посока*

Инвеститорите обаче не са единодушни дали пазарът на практика вече е приключил динамиката за тази година, или просто поема въздух

17:52 | 29.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индексите на американските фондови борси не намират единна посока в четвъртък, след като в сряда останаха почти без изменения, съобщава CNBC.

Инвеститорите обаче не са единодушни дали пазарът на практика вече е приключил динамиката за тази година, или просто поема въздух.

„Беше бурна година, и политически, и на пазарите, със своите възходи и спадове, и хората изглежда са решили да приключат с ходовете по-рано“, смята Крис Рупки, главен финансов икономист в MUFG Union Bank.

„След като в сряда индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се отдалечи от 20-те хил. пункта, е важно да се види колко далеч от това ниво ще затвори измерителят“, коментира Рупки. Той обаче не очаква волатилност през последните два борсови дни за годината.

Майкъл Фар, президент на Farr, Miller & Washington, обаче смята, че Dow Jones ще достигне 20 хил. пункта в петък. „Вчерашните загуби бяха нещо като пауза на пазарите“, казва той.

В сферата на макроикономиката подадените молби за помощи при безработица се понижават с 10 хил. до 265 хил. през седмицата преди Коледа.

По-късно днес Министерството на финансите ще емитира 7-годишни облигации на стойност 28 млрд. долара.

Едно евро се обменя за 1,0459 долара, а курсът на йената е 116,77 йени за долар.

Златото поскъпва с 0,53% до 1 147 долара за тройунция.

Петролът записва съвсем леки изменения и американският лек суров петрол WTI се търгува за 54 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент – за 57,16 долара за барел.

В 18:00 часа българско време се очакват официалните правителствени данни за петролните резерви в САЩ.

*Данните са актуални към 17:45 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още