IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street приключиха сесията с минимални ръстове

Инвеститорите очакват решенията за паричната политика на Федералния резерв на САЩ

23:16 | 20.09.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Индексите на Wall Street приключиха сесията с минимални ръстове. Днес започна редовната среща на Федералния резерв на САЩ и утре американската централна банка ще излезе с решенията си за паричната политика.

В края на търговията Dow Jones отбеляза ръст от 0,05% до 18 129 пункта, S&P 500 добави 0,03% до 2 139 пункта, а Nasdaq се повиши с 0,12% до 5 241 пункта.

Най-силна подкрепа на индекса на “сините чипове” оказаха акциите на McDonald's, които поскъпнаха с 1,08%, както и на Merck & Co, които увеличиха цената си с почти 1%.

От секторите в състава на широкия индекс най-силен ръст отбелязаха акциите на компаниите от здравеопазването – почти 0,4%, а най-силен спад – енергийните акции (над 0,8%).

Най-новият сектор в състава на индекса – на имотите, претърпя спад от 0,2% в днешната сесия.

“Всички изчакват да видят какво ще направи Фед, а аз мисля, че няма да направи нищо”, коментира пред CNBC Роб Бартенстайн от Kestra Private Wealth Services.

Инвеститорите оцениха като сравнително разочароващи днешните данни за разрешителните за строеж и началното жилищно строителство в САЩ. Започнатите нови жилища през август на годишна база достигат 1,14 млн. жилищни единици при очаквани 1,19 млн.

Данните за жилищния сектор са част от “пакета”, който централните банкери в САЩ ще оценяват преди да вземат решението си за лихвите. Според някои експерти след по-внимателно вглеждане в целия доклад за сектора на имотите не се виждат тревожни знаци.

Фючърсите на петрола приключиха сесията без да намерят единна посока. Лекият американски суров петрол със срок на доставка през октомври поскъпна с 14 цента (0,3%) до 43,44 долара за барел на стоковата борса в Ню Йорк. Цената на ноемврийските контракти добави 19 цента до 44,05 долара за барел. В Лондон сортът брент поевтиня със 7 цента до 45,88 долара за барел.

В тесни граници се движеше и цената на златото в днешната сесия на стоковата борса в Ню Йорк. Фокусът на инвеститорите е върху долара на фона на началото на срещата на Федералния резерв на САЩ, както и на централната банка на Япония, пише MarketWatch.

Експерти коментират, че пазарите са обсебени от двете събития, въпреки че широките очаквания са да няма промени на паричната политика и на двете институции.

Фючърсите на златото със срок на доставка през декември поскъпнаха с 40 цента на финала на сесията до 1 318,2 долара за тройунция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:08 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още