IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street са на червено, финансовите компании изостават*

Инвеститорите следят внимателно и динамиката в цената на петрола

17:29 | 21.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси поевтиняват, след като първоначално след отварянето на сесията записваха ръстове. Финансовият сектор изостава, а инвеститорите следят внимателно и динамиката в цената на петрола, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с около 50 пункта, като Goldman Sachs натежава най-много.

Широкият индекс S&P 500 записва спад от 0,30% а секторът на информационните технологии повежда всички 11 сектора, които се търгуват на зелена територия.

Технологичният бенчмарк Nasdaq се понижава с 0,4%.

Акциите на Apple поскъпват с 0,8%, след като компанията обяви нова версия на 9,7-инчовия си iPad, както и специални модели на iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Цената на акциите на компанията от Купертино достигна рекорд, както и тази на акциите на Netflix.

Wall Street се фокусира и над петролния пазар, тъй като цените на суровината се възстановяват заради надеждите, че ОПЕК може да удължи действието на договорката за понижение на добива. „Ако това се осъществи, ще бъде голям плюс“, казва Питър Кардило, главен пазарен икономист във First Standard Financial. “Смятам, че балансирането на пазара ще се осъществи през следващите няколко месеца”, допълва той.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 0,43% до 48,70 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент поскъпва с 0,37% до 51,81 долара за барел.

Тази година енергийният сектор е най-зле представящият се в S&P 500, записвайки спад от близо 8% от началото на 2016 г.

В сферата на макроикономиката данните за текущата сметка показват, че дефицитът се свива и достига най-ниското си ниво от над една година.

Доходността по 10-годишните американски облигации е на ниво 2,446%, а тази по 2-годишните книжа – около 1,3%.

Златото поскъпва с 0,53% до 1 240,50 долара за тройунция.

Доларът поевтиня спрямо кошница валути, като еврото достигна най-високото си ниво от 2 февруари. Единната валута се обменя за 1,0810 долара.

„Понижават се опасенията за политическата несигурност във Франция и като добавим позицията на ЕЦБ, която става по-строга, еврото отново е на мода“, казва Люкман Отунуга, анализатор във FXTM. “Ниво на затваряне над 1,0800 долара може да окуражи биковете да атакуват следващото ниво при 1,085 долара за евро”, допълва той.

Курсът на йената е 112,22 йени за долар.

*Данните са актуални към 16:50 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:52 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още