IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street започват седмицата с повишения*

Goldman Sachs и Chevron допринасят най-много за покачването на Dow Jones Industrial Average, който за кратко записа ръст от 100 пункта в сутрешната търговия

18:08 | 02.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Повечето индекси на Wall Street започват търговията на зелена територия в понеделник. Инвеститорите очакват поредната серия корпоративни отчети, както и редица макроикономически данни през тази седмица, отбелязва CNBC.

Goldman Sachs и Chevron допринасят най-много за покачването на Dow Jones Industrial Average, който за кратко записа ръст от 100 пункта в сутрешната търговия.

Данните от деня показват, че индексът на производствената активност в САЩ се понижава до 50,1 пункта през октомври, което е малко над очакванията за 50 пункта, но същевременно четвърти пореден месец на спад, сочат данните на американския Институт за управление на доставките (Institute for Supply Management, или ISM).

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с 86 пункта (0,5%) до 17 749 пункта, като Pfizer се представя най-добре, а Visa натежава най-много. Акциите на компанията се търгуват с 2,7% спад, след като публикува отчета си за четвъртото фискално тримесечие и обяви, че е договорила придобиването на Visa Europe Ltd. в сделка, оценявана на 21,2 млрд. евро (23,4 млрд. долара).

Широкият S&P 500 записва ръст от 11 пункта (0,55%) до 2 091 пункта, като компаниите в здравеопазването се представят най-добре от всички осем сектора, които се търгуват на зелена територия. Телекомите и фирмите за комунални услуги записват спад в цените на акциите си.

Технологичният бенчмарк Nasdaq отчита повишение от 37 пункта, (0,7%) до 5 090 пункта.

Фючърсите върху суровия петрол с доставка декември се понижават с 25 цента до 46,34 долара за барел на New York Mercantile Exchange. Златото поевтинява със 7,50 долара до 1 133,90 долара за тройунция.

Доходността по 10-годишните държавни облигации се търгува с леко повишение до 2,17%, а тази по 2-годишните книжа е 0,74%.

Доларът се леко поевтинява спрямо основните си конкуренти, като еврото се обменя за 1,10 долара, а курсът на йената е 120,57 йени за долар.

„Мисля, че сравнително добрите данни за производството от Европа повишиха фючърсите“, казва Ранди Фредерик, управляващ директор за търговия и деривати в Charles Schwab.

* Данните са актуални към 18:00 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още