IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите на Wall Street продължават да търсят убежище за активите си*

Цената на петрола се повишава след доклада на МАЕ, според който пазарите са близо до баланс

18:00 | 13.04.17 г.
<p>
	Снимка:<em> Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Водещите индекси на щатските фондови пазари започват последната сесия преди великденските празници със слаби изменения. Инвеститорите продължават да търсят убежище за своите активи, пише CNBC.

На търговията повлияват и първите финансови отчети за тримесечието. Акциите на JP Morgan напредват с над 1% до 86,37 долара за брой, след като резултатите на инвестиционната банка за първото тримесечие се оказаха по-добри от очакванията на пазара.

Влияние върху търговията оказва и докладът на американското трудово министерство, споре който има неочакван спад на молбите за обезщетения при безработица през миналата седмица

В първите часове на търговията Dow Jones се понижава с 0,05% до 20 581,33 пункта. На представянето на индекса натежават акциите на Goldman Sachs, а Walt Disney е една от компаниите с най-сериозен ръст в началото на сесията.

Широкият S&P 500 отчита минимален ръст от 0,03 на сто до 2 345,54 пункта. За Nasdaq началото на търговията носи увеличение от 0,21% до 5 848,31 пункта.

От началото на седмицата търговията е под влияние на напрежението в Близкия изток. Инвеститорите се застраховат, влагайки активите си в традиционните убежища. В резултат цената на златото продължава да расте – пазарите отварят с увеличение от 0,6% до 1 285,60 долара за тройунция.

Цената на петрола спря спадовете след доклада на Международната агенция по енергетика (МАЕ), според който пазарът е близо до баланс. В началото на щатската търговия лекият суров петрол се търгува за 53,30 долара за барел, което представлява ръст ръст от 0,34%. Европейският сорт Brent достига до цена от почти 56 долара за барел, което е ръст от 0,18%.

Търговията с петрол намери подкрепа и от по-слабия щатски долар, посочва Market Watch. Стойността на американската валута тръгна надолу след коментарите на Тръмп, че доларът е „твърде силен“ и достигна най-ниското си ниво за последните две седмици. 

* Данните са актуални към 17.30 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още