IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Краят на октомври удължи спада на Dow и S&P до три месеца

Технологичният индекс Nasdaq обаче записва тримесечна серия от повишения

23:37 | 31.10.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските индекси приключиха търговията в понеделник почти без изменения, след като се колебаеха между леки повишения и понижения на фона на новините за разследването на имейл кореспонденцията на Хилари Клинтън.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average затвори с понижение от около 20 пункта, като акциите на Goldman Sachs се представят най-успешно, а тези на Nike - най-слабо. Индексът записа третата за годината търговия в най-тесни граници и най-тясната от 7 септември.

Широкият S&P 500 изтри по-малко от един пункт, въпреки че секторът на компаниите за комунални услуги се повиши с около 2 на сто. Технологичният индекс Nasdaq composite също почти не отбеляза изменение.

С края на октомври Dow и S&P удължиха спада си до три месеца, докато Nasdaq записва тримесечна серия от повишения.

В петък директорът на ФБР Джеймс Коми заяви в писмо до американските законодатели, че агенцията разследва нови имейли, свързани с кандидата на демократите за президент Хилари Клинтън. Имейлите са разкрити по време на отделно разследване, включващо бившия конгресмен Антъни Уайнър.

"Пазарът очакваше победа на Хилари Клинтън и това създаде объркване", коментира пред CNBC Ранди Фредерик, вицепрезидент в Charles Schwab. "Мисля, че всички ще са залепени към новините около този скандал с имейлите на Клинтън. S&P падна с 20 пункта за секунда" в петък.

Преднината на Клинтън пред кандидата на републиканците Доналд Тръмп се сви значително след новините от петък.

Цената на американския лек суров петрол се понижи с 3,78% до 46,86 долара за барел, тъй като страните извън ОПЕК все още не са поели ангажимент за ограничаване на добива.

Доходността по двегодишните американски държавни ценни книжа се понижи в понеделник до 0,85%, а по 10-годишните се задържа около 1,83%. Щатският долар поскъпна спрямо кошница от валути, като еврото се търгува за близо 1,098 долара, а йената - за около 104 йени за долар. Мексиканското песо, което се следи изкъсо като показател за изборите в САЩ, поскъпна спрямо долара, като за последно се търгуваше на ниво от 18,9.

Фючърсите на златото с доставка през декември се понижиха с 3,70 долара до 1 273,10 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
michaelis12
преди 7 години
И S&P 500стин "спада" тримесеца 30 точки, че то тва си напрао за революция да го *** .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още