IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nasdaq продължава с рекордната си серия

Dow Jones за кратко се доближи до рекордните 20 хил. пункта, но отново приключи със спадове

23:21 | 10.01.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Разнопосочно движение записаха фондовите пазари отвъд Океана във втората търговска сесия за тази седмица. Nasdaq продължава с рекордната си серия, но Dow Jones затвори на червена територия, малко след като отново пофлиртува с рекордните 20 хил. пункта.

Пазарите са в очакване на пресконференция на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп, посочва CNBC. Той ще се изправи пред медиите в сряда и инвеститорите искат да чуят дали ще промени тона си, допълва агенцията. На няколко пъти  досега Тръмп критикува компаниите, които планират инвестиции в чужбина, а не в САЩ. Той обаче прави това от профила си в Twitter.

Именно чрез социалната мрежа Тръмп критикува, а след това благодари за решението на Ford да се откаже от плановете си за нов завод в Мексико. Акциите на автомобилната компания днес поскъпнаха с 1,74% до 12,85 долара за брой.

На този фон Dow Jones затвори търговията на ниво от 19 855,53 пункта. Индексът загуби около 32 пункта, или 0,16% в днешната сесия. Без промяна в стойността си финишира S&P 500 - 2 268,9 пункта.

За Nasdaq обаче сесията приключи с нов рекорд с подкрепата на компаниите от здравния сектор. Ръстът днес е в рамките на 0,36% до 5 551,82 пункта.

Стойността на долара се повиши леко спрямо основните валути на пазарите. Едно евро се разменя за 1,056 долара, спрямо 1,0592 долара в понеделник.

Цената на петрола продължава своя ход надолу след опасенията, че решението на ОПЕК за намаляване на добива няма да бъде спазено, допълва Market Watch. В допълнение и щатската Енергийна информационна агенция (EIA) прогнозира ръст на производството на петрол в САЩ през следващите години.

Лекият суров петрол загуби 2,2% от цената си и достигна до 50,82 долара за барел. Европейският Brent се търгуваше за 53,64 долара, което представлява спад от 2,4 на сто.

Златото загуби част от инерцията, отбелязана в началото на борсовия ден. Ценният метал затвори търговията с цена от 1 185, 50 долара за трой унция, или ръст от 0,1%. Това е най-високото ниво от 29 ноември 2016 година насам. По време на сесията златото за кратко докосна цена от 1 190 долара за трой унция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:48 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
LuckyYou
преди 7 години
А оправили сте го вече!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
LuckyYou
преди 7 години
Не ви разбирам. ПРОСТО НЕ ВИ РАЗБИРАМ!==============================================ЦИТАТ ОТ СТАТИЯТА: "Именно чрез социалната мрежа Тръмп критикува, а след това благодари за решението на Ford да се откаже от плановете си за нов завод в Мексико. Акциите на автомобилната компания днес поскъпнаха с 1,74% до 12,85 долара за брой." КРАЙ НА ЦИТАТА================================================АКЦИИТЕ НА ФОР ДНЕС ПОСКЪПВАТ - СКАЧАТ С 1.74% А НЕ ПОТЪВАТ - ТЕ РАСТАТ! АКЦИИТЕ НА ФОРД НЕ СПРЯХА ДА РАСТАТ СЛЕД НОВИНАТА, ЧЕ НЯМА ДА ОТВАРЯТ ЗАВОД В МЕКСИКО!!! ОПРАВЕТЕ СИ СТАТИЯТА! ПРЕСТАНЕТЕ С ГЛУПОСТИТЕ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още