IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nasdaq с нов рекорд в очакване на отчета на Apple

Еврото достигна най-високата си стойност за последните пет месеца, след като пазарите се фокусират върху президентските избори във Франция

23:19 | 02.05.17 г.
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Водещите индекси на Wall Street записаха слаби повишения, очаквайки край на заседанието на Федералния резерв, съобщи CNBC. Технологичният Nasdaq успя отново да запише рекорден връх в очакване на финансовия отчет на Apple. Данните ще бъдат публикувани малко по-късно тази вечер.

Очакванията на пазара са, че Фед няма да предприеме действия за ръст на лихвата. Инвеститорите обаче внимателно следят действията на институцията, за да преценят ходовете й в следващите месеци.

Dow Jones отбеляза повишение от 0,17% до 20 949,41 пункта, като за ръста допринесоха основно акциите на Visa и 3M. За S&P 500 ръстът днес е от 0,12% до 2 391,12 пункта.

Търговията на Apple подкрепи новия рекорден връх на Nasdaq. В рамките на сесията индексът преодоля рекорд от малко над  6 102 пункта. В крайна сметка обаче финишира на ниво от 6 095,37 пункта, или ръст от 0,06 на сто.

Един от най-активните сектори на Wall Street днес е енергийният. Акциите на компаниите в този бранш обаче записват понижение от 0,5 на сто, пише още Market Watch.

Цената на петрола приключи на най-ниското си ниво от 21 март насам. На пазара се повлияха опасенията за увеличен добив на суровината в Либия и в САЩ. Лекият суров петрол затвори търговията с цена от 47,66 долара за барел, което представлява спад от 2,4 на сто. Европейският сорт Brent загуби 2,1% от цената си и достигна до 50,46 долара за барел.

Стойността на еврото се повиши до почти петмесечен връх спрямо щатския долар. На валутните пазари в последните седмици влияние оказва очакването на инвеститорите, че Еманюел Макрон ще е победител в надпреварата за президентския пост във Франция. Центристът успя да изпълни първата част от това очакване, спечелвайки първия тур на изборите. Вторият тур е насрочен за 7 май.

Еврото се разменя за 1,0923 долара, спрямо 1,09 долара за едно евро в понеделник.

В очакване на новини от Фед цената на златото се повиши, макар и с минималните 0,1%. Ценният метал затвори търговията с цена от точно 1 257 долара за трой унция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:44 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още