IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Morgan Stanley надмина очакванията

Регулациите и ниските лихвени проценти се отразиха зле на приходите от търговия с облигации

15:54 | 20.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Инвестиционната банка Morgan Stanley надмина очакванията на анализаторите за печалбата си, като приятни изненади има от страна на поделенията за управление на активи и търговия с облигации, съобщава Bloomberg.

Нетната печалба през второто тримесечие се понижава с 5% на годишна база от 1,67 млрд. до 1,58 млрд. долара или от 79 цента до 75 цента на акция. 21 анализатори, анкетирани от Bloomberg, очакваха печалба от 60 цента на акция.

Главният изпълнителен директор на банката Джеймс Горман постави акцент върху бизнеса на Morgan Stanley като инвестиционен посредник, тъй като регулациите и ниските лихвени проценти се отразиха зле на приходите от търговия с облигации. 58-годишният Горман сви затруднения бизнес с фиксирана доходност миналата година и през януари тази година постави цел за съкращаване на разходи в размер на 1 млрд. долара.

Целта на банката за възвръщаемост от търговията с акции е между 9 и 11% до края на 2017 г. През второто тримесечие това ниво беше 8,3 на сто.

Акциите на Morgan Stanley поскъпнаха с 3,6% до 29,20 долара на акция в предборсовата търговия. От началото на годината акциите поевтиняха с 11%. 

Приходите на инвестиционната банка възлизат на 8,91 млрд. долара и надминават очакваният а за 8,31 млрд. долара на 19-те анализатори, анкетирани от Bloomberg. Година по-рано приходите бяха 9,74 млрд., включително след счетоводно изглаждане. Компенсациите – най-големите разходи на фирмата, се свиват с 8,9% до 4,02 млрд. долара, което е над прогнозите за 3,86 млрд. долара.

Приходите от управлението на активи се понижават с 1,7% до 3,81 млрд. долара на фона на очаквания за 3,7 млрд. долара.

Приходите от звеното за търговия с активи с фиксирана доходност се повишават с 2,4% до 1,3 млрд. долара и надминават очакванията за 1,01 млрд. долара. Приходите от търговия с акции е 2,15 млрд. долара, което представляват 5,5% спад, но надвишава прогнозите за 2,11 млрд. долара.

През юни Горман заяви, че бизнеса с активи с фиксирана доходност и със суровини може да генерира около 4 млрд. долара годишни приходи въпреки започнатите съкращения, включително решението за свиване на персонала в това звено с 25%.

Миналия месец Morgan Stanley беше единствената компания сред големите американски банки, от която Фед поиска да представи нов капиталов план за изплащане на средства към акционерите, който да бъде одобрен от регулаторите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:10 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още